RA-APPS anunță deschiderea pentru public a reședinței soților Ceaușescu - Palatul Primăverii

RA-APPS anunță deschiderea pentru public a reședinței soților Ceaușescu - Palatul Primăverii

Fosta reședință a soților Ceaușescu se va deschide publicului, informează Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care precizează că sâmbătă va fi inaugurată expoziția permanentă ''Palatul Primăverii''.

Potrivit sursei citate, deschiderea reședinței familiei Ceaușescu, demers susținut de RA-APPS și Secretariatul General al Guvernului (SGG), în coordonarea vicepremierului Vasile Dîncu, a fost făcută la propunerea Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Deschiderea Palatului Primăverii este un eveniment care se înscrie în campania "Dreptul tău de a cunoaște (Sunhine Week, săptămâna datelor deschise și a accesului la informații/arhive care se celebrează la nivel internațional)".

După inaugurarea de sâmbătă a expoziției permanente, programul cu publicul va fi reluat pe 19 martie, ora 10,00, se arată în comunicatul RA-APPS.

Reședința familiei Ceaușescu, construită în perioada 1964-1965, după indicațiile celor doi soți, are peste 80 de încăperi, inclusiv sală de cinema și piscină.

După decembrie 1989, în vila de protocol, administrată de RA-APPS, au fost primite o serie de delegații oficiale din țară și din străinătate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

5 Așa o fi?