Racheta nord-coreeană era "intercontinentală" (Rex Tillerson)

Racheta nord-coreeană era "intercontinentală" (Rex Tillerson)

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat marți că racheta lansată de Coreea de Nord era o "rachetă balistică intercontinentală" și a denunțat "o nouă escaladare a amenințării" nord-coreene, scrie AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a amenințării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaților și partenerilor noștri, a regiunii și a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat.

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat șeful diplomației de la Washington.

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson.

Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist și ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord.

În luna ianuarie, președintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce privește perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla"

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…