Racheta nord-coreeană era "intercontinentală" (Rex Tillerson)

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat marți că racheta lansată de Coreea de Nord era o "rachetă balistică intercontinentală" și a denunțat "o nouă escaladare a amenințării" nord-coreene, scrie AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a amenințării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaților și partenerilor noștri, a regiunii și a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat.

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat șeful diplomației de la Washington.

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson.

Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist și ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord.

În luna ianuarie, președintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce privește perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla"

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze