Racheta nord-coreeană era "intercontinentală" (Rex Tillerson)

Racheta nord-coreeană era "intercontinentală" (Rex Tillerson)

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat marți că racheta lansată de Coreea de Nord era o "rachetă balistică intercontinentală" și a denunțat "o nouă escaladare a amenințării" nord-coreene, scrie AFP.

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a amenințării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaților și partenerilor noștri, a regiunii și a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat.

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat șeful diplomației de la Washington.

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson.

Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist și ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord.

În luna ianuarie, președintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce privește perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla"

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”