Rachetele rusești ghidate de mare precizie eșuează în proporție de până la 60% din cazuri în Ucraina - oficiali americani

Rachetele rusești ghidate de mare precizie eșuează în proporție de până la 60% din cazuri în Ucraina - oficiali americani

Rachetele rusești ghidate de mare precizie eșuează în proporție de până la 60% din cazuri în Ucraina, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani, iar asta ar putea fi o explicație pentru dificultățile armatei ruse, scrie Hotnews.

De la invadarea Ucrainei, în 24 februarie, Rusia nu a reușit să își atingă obiectivele principale precum eliminarea forțelor aeriene ucrainene, deși are o armată mai numeroasă decât cea a Ucrainei.

Orice rată de eșec mai mare de 20% poate fi considerată ridicată

Oficialii americani care au oferit această informație sub protecția anonimatului nu au specificat motivul pentru care rachetele rusești ar avea o rată atât de mare de eșec. Ei au precizat pentru Reuters că orice rată de eșec mai mare de 20% poate fi considerată ridicată.

O astfel de rată ridicată de eșec poate însemna atât lansări eșuate, cât și rachete care nu explodează în momentul impactului.

Citând serviciile de informații americane, cei trei oficiali americani au spus că Statele Unite au estimat că rata de eșec a rachetelor rusești variază de la zi la zi, depinzând de tipul de rachetă lansată și uneori poate depăși 50%. Doi dintre ei au spus că a ajuns până la 60%.

Munițiile ghidate de înaltă precizie se referă la rachete care țintesc o locație anume, față de „bombele stupide” (neghidate, nedirijate) care nu au tehnologia de a viza o țintă precisă.

Rachetele de croazieră Kalibr , rachetele balistice Iskander sau rachetele hipersonice Kinjal sunt tipuri de munție de precizie. În schimb, obuzele, rachetele de artilerie Grad sau Smerch sau PRND-urile lansate din avioane și elicoptere sunt exemple de muniție neghidată.

Câte rachete ar fi lansat Rusia în Ucraina

Oficiali americani din apărare au declarat în această săptămână că Pentagonul evaluează că Rusia a lansat peste 1.100 de rachete de toate tipurile, de la începutul războiului. Oficialii americani nu au menționat însă câte dintre acestea și-au atins ținta.

În ultimele zile, Ministerul rus al Apărării a lăudat profesionalismul și nivelul tehnologic al forțelor armate ruse și a susținut că informațiile legate de eșecurile militare din Ucraina fac parte din propaganda Ucrainei, condusă de Statele Unite.

Cel puțin 1.081 de civili au fost uciși și alți 1.707 au fost răniți de la începerea invaziei în Ucraina, în 24 februarie, conform datelor transmise vineri de ONU, care spune că numărul real al morților ar putea fi considerabil mai mare, scrie BBC.

De asemenea, aproximativ 3,7 milioane de persoane au părăsit Ucraina în ultimele patru săptămâni. În total, peste 10 milioane de persoane, adică mai mult de un sfert din populaţia Ucrainei, şi-au părăsit casele, ONU estimând că în jur de 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

Bombardamentele forțelor ruse au lovit zone rezidențiale, școli și spitale din orașe ucrainene, unul dintre cele mai afectate fiind orașul-port Mariupol, care a fost devastat de atacuri. Rusia neagă însă că ar fi vizat civili în ceea ce numește „operațiunea specială” din Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...