Rădăcinile românești ale viitorului șef al Departamentului Securității interne anunțat de Biden

Rădăcinile românești ale viitorului șef al Departamentului Securității interne anunțat de Biden

Alejandro Mayorkas (60 de ani), anunțat luni de președintele ales, Joe Biden, pentru funcția de şef al Departamentului Securităţii Interne, are rădăcini românești, scriu The Jerusalem Post și El Pais.

Tatăl lui era cubanez cu rădăcini sefarde, iar mama evreică din România, care a fugit de Holocaust, adăpostind-se în Cuba, în timp ce alți membri ai familiei s-au adăpostit în Israel, după cum a declarat într-un interviu din 2016, anul în care a condus un acord pentru automatizarea schimbului de date cibernetice între Israel și SUA.

Mayorkas este primul politician hispanic care va primi această funcţie, una care supervizează agenţii cheie de aplicare a legii şi de imigraţie.

Alejandro Mayorkas (60 de ani) a fost secretar adjunct al Departamentului de Securitate Internă în timpul administrației Obama, s-a născut în Cuba, familia sa mutându-se în SUA când avea doar un an, potrivit informațiilor publicate de Jerusalem Post.

Potrivit El Pais, Mayorkas s-a născut în Havana, Cuba, în 1959. Păriții săi au ajuns în Statele Unite în 1960 ca refugiați, după revoluția cubaneză. A locuit în Miami, Florida, înainte ca familia sa să se mute în Los Angeles, California, unde a a crescut.

Și El Pais notează că tatăl său era evreu cubanez iar mama evreică din România a cărei familie a scăpat de Holocaust fugind în Cuba în anii 40. Mayorkas a terminat universitatea Brkeley din California în 1981, cu un doctorat în drept obținut în 1985. Locuiește cu soția și doi dintre cei trei copii în Washington DC.

Sursa Foto: jta.org

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 VIDEO Imagini spectaculoase / Morun de 140 de kilograme eliberat în Dunăre, după ce polițiștii de frontieră au g…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

5 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral