Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

RADET și ELCEN au depus luni cererile de intrare în insolvență; termenele de judecată sunt 5 și, respectiv, 6 octombrie

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) și Electrocentrale București (ELCEN) au depus, luni, la Tribunalul București, cererile de intrare în insolvență, au declarat, pentru AGERPRES, surse din piață.

"ELCEN și RADET au depus luni la Tribunalul București cererea de intrare în insolvență. Termenul de judecată pentru RADET este în 5 octombrie, iar la ELCEN în data de 6 octombrie", au precizat sursele citate.

Consiliul de Administrație al ELCEN a decis, pe 22 septembrie, înaintarea cererii de intrare în insolvență a societății către Tribunalul București, hotărârea fiind determinată de situația financiară a acesteia și de datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată, potrivit ELCEN, de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București.

Potrivit unui comunicat al ENGIE România, remis luni, 26 septembrie, AGERPRES, datoriile totale ale Electrocentrale București (ELCEN) față de Distrigaz Sud Rețele, societate deținută de ENGIE România, se ridică la 155 milioane de lei, iar decizia de intrare în insolvență va avea consecințe negative asupra situației financiare a distribuitorului de gaze.

De asemenea, pe 21 septembrie, conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenței, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, pe 21 septembrie, că intrarea în insolvență a RADET înseamnă că Regia va plăti facturile la zi către ELCEN, plăți care nu sunt un moft, ci o necesitate absolută pentru ca populația să primească apă caldă și căldură.

Regia Autonomă pentru Distribuția Energiei Termice (RADET) are o datorie istorică de 3,9 miliarde de lei către Electrocentrale București (ELCEN), producătorul de căldură și apă caldă pentru Capitală. Din cauza acestor datorii acumulate de RADET, ELCEN a acumulat la rândul său debite în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de lei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, că intrarea în insolvență a RADET este soluția legală și corectă de salvare a acestei entități economice, ca și în cazul ELCEN, și a dat asigurări, din nou, bucureștenilor, că nu vor fi afectați în privința furnizării de apă caldă și căldură.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PSD se SCINDEAZĂ după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%!

2 ALARMĂ Firea începe să dea MARILE TUNURI pentru care-a fost împinsă în fruntea Capitalei?

3 Informație. Sute de primari PSD își negociază plecarea din partid după prezidențiale! Primar PSD: Dobitocii de…

4 ALARMĂ Puterea a votat împotriva desființării pensiilor speciale, dar lasă elevii fără navetă școlară și fără …

5 SURSE DNA s-a trezit! Doi miniștri din Guvernul Dăncilă, în lucru!

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru