Rădulescu: Nu mă interesează raportul MCV, ci să nu mai fie abuzuri; Inspecția Judiciară să fie sub control parlamentar

Rădulescu: Nu mă interesează raportul MCV, ci să nu mai fie abuzuri; Inspecția Judiciară să fie sub control parlamentar

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, joi, la Parlament, că nu îl interesează raportul MCV, ci îl interesează ca în România să nu mai existe abuzuri, o serie de modificări la legile Justiției vizând ca Inspecția Judiciară să fie sub control parlamentar iar procurorii șefi să fie numiți de Legislativ.

"Două luni de zile, eu am făcut un grup de lucru (...) cu (...) foști judecători foarte buni, foști procurori de mare clasă și profesori universitari de drept. (...) Am făcut niște modificări pe articolele care credem noi că așa trebuie făcute ca în țara asta nimeni să nu mai sufere din cauza unor nedreptăți. (...) Ați văzut că există această discuție foarte mare cine să numească procurorii, ba președintele României, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justiției, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo. Atunci, soluția pe care au găsit-o oamenii ăștia, că tot spunem că Parlamentul ăsta este al poporului, este ca să-i numească Parlamentul. Să nu mai fie niciun fel de problemă. În Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizați 50 de magistrați, procurori sau judecători. Din ăștia 50 de magistrați audiați să fie propuși Parlamentului cei mai buni și Parlamentul să-i voteze. Eu cred că e calea cea mai normală. Așa se întâmplă și în America și peste tot", a susținut Rădulescu.

Referindu-se la răspunderea magistraților, el a precizat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a spus că susține propunerea sa, cea care vizează posibilitatea ca cetățeanul să se îndrepte material și penal împotriva celui care l-a prejudiciat, procuror sau judecător, într-o instanță judecătorească, nu împotriva statului.

"Inspecția Judiciară trebuie să aibă statut independent, să nu fie sub absolut nimeni și să fie sub control parlamentar, pentru că Parlamentul este exponentul poporului român. Sub control parlamentar trebuie să fie orice fel de instituție, inclusiv SRI-ul, pentru că Parlamentul e poporul", a adăugat deputatul PSD.

În context, Rădulescu a arătat că nu îl interesează raportul MCV, ci să nu mai fie abuzuri din cauză că legea e interpretată.

"Nu mă interesează raportul MCV, pe mine mă interesează în țara mea, în România, nu raportul MCV, pe mine mă interesează ca niciun cetățean (...) să nu mai pățească niciun fel de abuz din cauză că legea e interpretată sau că nu suntem în stare să definim un articol de lege", a mai spus Rădulescu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…