Raed Arafat: Nu există nicio anchetă împotriva pilotului privat care a intervenit la Piatra Craiului

Raed Arafat: Nu există nicio anchetă împotriva pilotului privat care a intervenit la Piatra Craiului

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că nu există nicio anchetă împotriva pilotului privat care a intervenit la Piatra Craiului, precizând că la adresa SMURD și a sa au fost aduse atacuri nefondate.

"Am încercat să evit o polemică pe tema intervenției de la Piatra Craiului în pofida atacurilor nefondate la adresa SMURD și a mea personal din ultima perioadă. Am fost acuzat că am pus pe pilotul privat sub anchetă și că l-am împiedicat să facă ce dorea să facă. (...) În urma postării domnului Liviu Dragnea, care se pare că a fost și dânsul indus în eroare, mă văd obligat să clarific că nu există nicio anchetă împotriva domnului Apăvăloaie, iar echipa de control a DSU, care include și un reprezentant al Salvamont, a avut sarcina să analizeze misiunea de la momentul primirii primului apel și până la finalizare, din punctul de vedere al forțelor de intervenție aflate în coordonarea departamentului și anume dispecerizarea, reacția SMURD și cea a Salvamontului", a scris Raed Arafat, miercuri, pe Facebook .

El a precizat că Apăvăloaie nu se află în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, iar DSU nu îl anchetează, unica instituție care are dreptul de a-l verifica în privința zborurilor fiind Autoritatea Aeronautică Civilă.

"Sper ca atacurile de acest gen să înceteze, nefiind productive pentru activitatea noastră, având un impact negativ asupra personalului de intervenție. Decizia pilotului SMURD de a abandona misiunea nu era o dovadă a slăbiciunii sau un eșec al acestuia, ci o dovadă a înțelepciunii și a respectării unor reguli clare în acest domeniu extrem de riscant", afirmă Raed Arafat.

Arafat menționează că echipa care analizează cazul nu l-a contactat pe Apăvăloaie și nici nu i-a solicitat o întrevedere. Echipa respectivă se află în prezent în faza de analiză a datelor și întocmire a raportului către DSU, a precizat Arafat.

O turistă din București s-a accidentat pe 21 august în Masivul Piatra Craiului. "Ea se afla într-un grup de câteva persoane când a avut loc incidentul. În momentul producerii accidentului, se afla în zona Căldarea Ocolită, aproape de 2.000 de metri altitudine, pe Brâul de Mijloc, cea mai înaltă porțiune din masiv, o zonă greu accesibilă și extrem de periculoasă", preciza șeful Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă. Acesta susținea că "pe lângă elicopterul SMURD care a transportat-o la Târgu-Mureș, la salvarea femeii a intervenit și un elicopter privat de la Brașov".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate