Raed Arafat va discuta luni cu șeful Corpului de control al premierului

Raed Arafat va discuta luni cu șeful Corpului de control al premierului

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va avea în cursul zilei de luni o întâlnire cu șeful Corpului de control al prim-ministrului, Valentin Mircea, pentru discutarea raportului privind intervenția de la clubul Colectiv și prezentarea punctului de vedere al DSU. Informația este publicată pe site-ul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, mai multe aspecte din raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv nu corespund cu informațiile existente la nivelul structurii și conțin recomandări ce nu concordă cu diferite acte normative sau care reglementează proceduri naționale ori internaționale.

Intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenția de urgență la incendiul din clubul bucureștean. Potrivit documentului, absența coordonării a fost generată în principal de: "lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina