RAFO a inițiat procedura de intrare în faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acțiunilor

RAFO a inițiat procedura de intrare în faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acțiunilor

RAFO a depus la Tribunalul Bacău documentația cu privire la deschiderea procedurii de faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acțiunilor către o firmă austriacă, a declarat vineri, în exclusivitate pentru AGERPRES, Ion Marian, consilier PR la firma profilată pe rafinarea țițeiului din Onești.

"Instanța băcăuană urmează a se pronunța cu privire la solicitarea inițierii falimentului", a precizat Ion Marian.

Potrivit acestuia, acționarul majoritar, Petrochemical Holding, care are sediul la Viena, "a semnat joi un contract de cedare — vânzare de acțiuni către firma austriacă Andreas Capital GmbH".

"Preluarea efectivă a acțiunilor RAFO va mai dura, urmând procedurile legale, dar o delegație a firmei austriece care a contractat preluarea pachetului de acțiuni a sosit la RAFO, unde, vineri, a și început discuții tehnico-economice cu cei trei membri ce compun managementul actual al RAFO", a mai subliniat Ion Marian.

El a mai precizat că discuțiile respective se poartă în perspectiva sosirii săptămâna viitoare la rafinăria din Onești a noului proprietar, când va fi finalizat un program ce vizează repornirea parțială a unor instalații într-o primă de etapă de viitoare activitate de producție.

De asemenea, cu același prilej urmează a fi clarificate cu reprezentanți ai sindicatului de la RAFO "modul de rezolvare a problemelor salariale, stabilirea locurilor de muncă pentru perioada imediat următoare, dar și în etapele următoare de reactivare a producției", a mai indicat consilierul PR al RAFO.

RAFO se află în stare de conservare de 5 ani și are în prezent 380 de salariați activi.

AGERPRES(AS, autor: Cornel Cepariu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?