RAHATUL ăsta ajunge judecător la CCR, pus de PSD! Gheorghe Stan a semnat retragerea apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță! Document!

RAHATUL ăsta ajunge judecător la CCR, pus de PSD! Gheorghe Stan a semnat retragerea apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță! Document!

RAHATUL ăsta ajunge judecător la CCR, pus de PSD! Gheorghe Stan a semnat retragerea apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță!
 
Gheorghe Stan, în calitate de procuror-șef al Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a semnat rezoluția prin care s-a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) retragerea apelului făcut de DNA într-unul din dosarele de corupție ale fugarului Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, dezvăluie  G4Media.ro .

”Am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”, se arată în rezoluția semnată de Gheorghe Stan.

Hotărârea instanței de fond a fost de achitare, atât a lui Sebastian Ghiță, cât și a celorlalți inculpați din dosar.

Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, la propunerea și cu voturile PSD. El urmează să depună jurământul de preluare a mandatului marți, 18 iunie, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Posibilitatea ca SIIJ să retragă apelurile din dosarele penale aflate în judecată a fost conferită prin OUG 7/2019, redactată de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Rezoluția integrală de retragere a apelului în dosarul de corupție al fugarului Sebastian Ghiță:

”Având în vedere prevederile ar. 88 indice 8 alin 1 lit. b și ale art. 88 indice 8 alin. 1 lit. d din legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată și completată prin OUG nr. 7/2019, vă comunicăm faptul că, în urma studierii memoriilor înregistrate sub nr. 584/III-13/2019 din data de 18 martie, 19 martie și 1 aprilie 2019, a rechizitoriului nr. 308/P/2015 al DNA – ST Ploiești a sentinței penale nr. 357/14.06.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, cât și a motivelor de apel nr. 2314/III/2 din 1 noiembrie 2018 ale DNA – Secția Judiciar Penală am ajuns la concluzia că hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator.

Urmare a referatului întocmit la data de 10 iunie 2019, dezbătut și însușit de către procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, s-a decis, în unanimitate, că se impune retragerea căii de atac a DNA – Secția Judiciar Penală, aspect vehiculat în procesul-verbal nr. 812/I-7/2019.

În consecință, în baza art. 415 alin. 3 din C. proc. Pen. Și art. 88 indice 8 alin. 1 lit. d din legea nr. 304/2004, modificată și completată, vă rugăm să luați act de faptul că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție retrage apelul declarat de către DNA – Secția judiciar Penală prin adresa nr. 2314/III/2 din 1 noiembrie 2018, împotriva sentinței penale nr. 357 din 14 iunie 2018, pronunțată de Înalta Curte de casație și justiție în dosarul penal nr. 2457/1/2016”.

G4media.ro a scris joi, citând surse judiciare, că SIIJ retrage şi apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşti sunt acuzaţi de corupţie. De asemenea, SIIJ a retras și apelul în dosarul penal în care un alt fost deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în fond la 2 ani de închisoare cu executare.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...