Raiduri ale poliției la Chișinău după ce autoritățile au descoperit coctailuri Molotov și explozibili în mai multe imobile

Raiduri ale poliției la Chișinău după ce autoritățile au descoperit coctailuri Molotov și explozibili în mai multe imobile

Mai multe raiduri ale poliției din Chișinău au avut loc începând de miercuri după-amiază, după ce forțele de ordine au descoperit o cantitate importantă de arme, explozibili, detonatoare, telefoane mobile în trei imobile din Capitală, după cum au relatat mass-media din Republica Moldova.

"Am luat personal măsura de a întreprinde în întreg municipiul Chișinău verificări masive în toate clădirile nefinisate, podurile, beciurile fără stăpân. Acest lucru se face pentru a nu mai admite astfel de situații", a declarat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Zeci de cocktailuri Molotov, bombe artizanale, arme și detonatoare au fost depistate de poliție în două clădiri din Chișinău — una situată chiar în centrul istoric, iar alta în sectorul Botanica. Într-o primă etapă, forțele de ordine și geniști au efectuat verificări în trei clădiri, iar operațiunea începută miercuri după-amiază urma să continue timp de 72 de ore. Poliția a declanșat o anchetă penală în aceste cazuri.

Ministrul de Interne, Oleg Balan, nu a dorit să facă vreo legătură cu reținerea, miercuri, a 11 persoane suspecte de simpatii pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, dar a spus că a dispus anchete care vor stabili cine se află la originea acestor incidente.

Fostul ministru adjunct de interne, Ghenadie Cosovan, nu a exclus, într-o declarație televizată, pregătirea unor acțiuni de destabilizare a situației în Republica Moldova după scenariul din Ucraina și din alte foste republici sovietice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?