Raluca Prună: Cele mai multe probleme din "Memorandumul privind justiția" sunt vechi

Raluca Prună: Cele mai multe probleme din "Memorandumul privind justiția" sunt vechi

Cele mai multe probleme din "Memorandumul privind justiția" sunt vechi, a declarat vineri ministrul Raluca Prună, la finalul întâlnirii cu reprezentanții sistemului judiciar.

"Cele mai multe dintre problemele din memorandum sunt lucruri valide, sunt vechi, sunt probleme vechi ale justiției din România", a precizat Raluca Prună.

De asemenea, ministrul a făcut referire și la o solicitare care apare în "Memorandumul privind justiția" legată de numirile din parchete.

"Una dintre cererile din memorandum este ca numirile la nivelul parchetelor să nu mai fie politice. Cum ar fi să spun acum că numirile sunt politice, când eu sunt chezașul faptului că am făcut o procedură absolut corectă, care nu este deloc politică. Singurul lucru politic este faptul că eu sunt într-un guvern, nefiind un om politic", a arătat ministrul Justiției.

De altfel, Raluca Prună a precizat că va avea o întâlnire cu președinții curților de apel, pe 29 și 30 septembrie, la Sinaia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”