Raluca Prună: O să fac propunerile pentru adjuncții de la PG și DIICOT până la sfârșitul săptămânii

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți, la sediul CSM, că va face propunerile pentru adjuncții DIICOT și ai Parchetului General până la sfârșitul săptămânii.

"Vor fi procurori despre care voi știți, profesioniști și care pot să aducă ceva Parchetului General, respectiv DIICOT. Am avut discuții cu mai mulți candidați, din care urmează să selectez", le-a spus jurnaliștilor ministrul Justiției.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat luni că a delegat în funcțiile de prim-adjunct și adjunct de la PÎCCJ dintre colegii în care are încredere.

El a dispus, pe 9 mai, delegarea Laurei Oprean în funcția de prim-adjunct al procurorului general pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 17 mai. Oprean îl înlocuiește în această funcție pe Bogdan Licu. Ea a ocupat funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În 2012, Oprean a fost delegată pe o perioadă de șase luni să conducă Direcția Națională Anticorupție, după ce Daniel Morar a fost numit procuror general interimar.

Tot prin ordin emis de Augustin Lazăr, Bogdan Licu a fost delegat în funcția de adjunct al procurorului general pe o perioadă de șase luni. Bogdan Licu îl înlocuiește pe Codruț Olaru, cel care a fost unul dintre contracandidații lui Augustin Lazăr la șefia Ministerului Public.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude