Raluca Prună: O zi întunecată pentru justiția din România

Raluca Prună: O zi întunecată pentru justiția din România

Raluca Prună, fost ministru al justiției, afirmă că prin prezentarea de către actualul ministru, Tudorel Toader, a proiectelor de modificare a legilor justiției s-a înregistrat "o zi întunecată pentru justiția din România".

"O zi întunecată pentru justiția din România. La fel ca fundalul prezentării principalelor modificări, așa cum apare pe site-ul Ministerului Justiției. Înainte de o analiză serioasă care nu e posibilă fără a avea textul proiectului publicat, remarc totuși că ceva nu e în regulă cu textele pe care acest proiect le modifică. Nu știu MJ și ministrul că la ÎCCJ există 2 vicepreședinți? Nici că activitatea membrilor CSM e permanentă deja? Poate totul nu e decât o glumă proastă și domnul ministru ne spune că a vrut să facă un happening, în miez de zi ce e drept, dar și în miez de august...", a notat Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

AGERPRES / (AS — autor: Marius Frățilă, editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale