Rămânerile în funcţie ale cancelarului Merkel şi selecţionerului Loew arată ''stagnarea'' Germaniei (presă)

Rămânerile în funcţie ale cancelarului Merkel şi selecţionerului Loew arată ''stagnarea'' Germaniei (presă)

Deciziile cancelarului german Angela Merkel şi selecţionerului naţionalei de fotbal, Joachim Loew, de a rămâne în funcţii în pofida unor crize majore ''privează Germania de imaginea sa de invincibilitate'', este de părere Norbert Seitz, politolog şi comentator marcant, într-un interviu apărut joi în cotidianul conservator german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), preluat de dpa.

''În ciuda înfrângerilor grele şi a deficienţelor considerabile din leadership-ul lor, ei rămân în funcţii'', a menţionat Seitz în interviul pentru FAZ.

Acesta este ''un indiciu despre cum această ţară confundă stagnarea cu stabilitatea şi despre cum crizele sunt percepute ca un simplu risc profesional'', a comentat politologul.

Capitalul politic al cancelarului Angela Merkel este în mare parte epuizat după ce formaţiunea sa, Uniunea Creştin-democrată (CDU), a pierdut electorat în alegerile federale din septembrie 2017.

O dispută aprinsă cu ministrul de interne Horst Seehofer, care face presiuni pentru o politică mai dură în privinţa migraţiei, a declanşat apeluri la demisia şefei guvernului.

Paralela cu Joachim Loew apare după ce selecţionerul naţionalei de fotbal a anunţat în această săptămână că rămâne în post după eliminarea Germaniei încă din grupele Cupei Mondiale ce are loc în Rusia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

4 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi

5 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?