Răpirea unui manechin britanic în Italia: Poliția, în căutarea complicilor prezumtivi ai agresorului

Răpirea unui manechin britanic în Italia: Poliția, în căutarea complicilor prezumtivi ai agresorului

Poliția italiană a început să îi caute duminică pe complicii prezumtivi ce au fost implicați în răpirea unui manechin britanic, o tânără de 20 de ani, sechestrată timp de o săptămână în luna iulie de un bărbat polonez, care a scos-o apoi la licitație ca sclavă sexuală pe internet, informează AFP.

Sursa fotografii: Italian Police Photo via AP

Poliția a confirmat că a demarat cercetările pentru găsirea unui alt bărbat, după arestarea lui Lukasz Pawel Herba, un polonez în vârstă de 30 de ani care locuiește în Marea Britanie, inculpat pentru organizarea acelei răpiri.

Potrivit presei italiene, care citează documente provenind din surse polițienești, tânăra în vârstă de 20 de ani a declarat în fața anchetatorilor că a văzut doi bărbați în timpul răpirii, ajutați de alți trei, cărora nu le-a văzut însă niciodată chipurile.

Victima, care a ajuns duminică în Marea Britanie, a fost atrasă pe 11 iulie la o falsă ședință fotografică în apropiere de gara centrală din Milano, unde a primit o injecție cu ketamină, un analgezic pentru animale, folosit și ca narcotic.

"Cineva care purta mănuși negre a venit în spatele meu și mi-a pus o mână pe gât și cealaltă pe gură, în timp ce al doilea (...) mi-a injectat ceva în brațul drept", a dezvăluit victima, citată de Il Corriere della Sera. Ziarul a dezvăluit și indentitatea tinerei, necunoscută până duminică: Chloe Ayling.

"Cred că am leșinat, pentru că, atunci când m-am trezit, nu aveam pe mine decât un body și șosete, aveam glezenele și încheieturile mâinilor legate și o bandă adezivă pe gură. Eram într-un sac de călătorie și cu spațiu mic pentru a respira".

Răpitorul și complicele său au transportat-o apoi în portbagajul unei mașini în apropiere de Milano, într-o casă la țară, în satul Borgial în regiunea Piemont, unde a fost deținută până pe 17 iulie, când polonezul a dus-o la Milano și a eliberat-o în apropiere de consulatul britanic, înainte de a fi arestat.

Anchetatorii nu au putut să determine dacă Lukasz Pawel Herba a încercat cu adevărat să își vândă victima la licitație pe internet sau dacă era vorba de o amenințare pentru a primi 300.000 de euro, în Bitcoins, de la agentul manechinului și familia ei.

Agresorul a spus că a eliberat-o deoarece Chloe Ayling are un copil de câteva luni și astfel de răpiri sunt interzise de "Moartea Neagră", o rețea ocultă din care face parte și care acționează pe internet. Poliția italiană spune că nu este convinsă de existența acestei rețele.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…