Rareş Bogdan: Adoptarea în Parlament a modificărilor la codurile penale-cea mai gravă lovitură dată statului de drept

Rareş Bogdan: Adoptarea în Parlament a modificărilor la codurile penale-cea mai gravă lovitură dată statului de drept

Rareş Bogdan, candidat al PNL la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că adoptarea de către Camera Deputaţilor a modificărilor la codurile penale este "cea mai gravă lovitură dată statului de drept din România" şi va duce la "aruncarea în aer" a luptei cu corupţia.

"Faptul că au trecut modificările absolut criminale ale Codurilor Penale, faptul că acestea au fost adoptate de Camera Deputaţilor, care este for decizional, este cea mai gravă lovitură dată statului de drept din România, cea mai gravă lovitură dată oamenilor cinstiţi din această ţară", a declarat Rareş Bogdan.

Potrivit acestuia, adoptarea modificărilor la codurile penale duce la "aruncarea în aer" a luptei cu corupţia.

"Această ţară nu este formată din infractori. Această ţară nu trebuie să protejeze infractorii, iar astăzi, în Sfânta Săptămână Mare, în Săptămâna Luminată pentru fraţii noştri catolici şi reformaţi, şi în Săptămâna Mare, înainte cu 24 de ore de a începe Joia Mare, Călin Popescu-Tăriceanu împreună cu Liviu Dragnea au obţinut exact ce şi-au dorit: modificarea codurilor penale, modificări care, pur şi simplu, duc la aruncarea în aer a ceea ce înseamnă nu doar lupta cu corupţia, ci şi pedepsirea vinovaţilor pentru faptele de corupţie", a spus Rareş Bogdan.

Fostul moderator de televiziune a menţionat că deputaţii UDMR s-au îndepărtat de dorinţele "cetăţenilor oneşti de etnie maghiară" votând pentru aceste modificări.

"Ruşine infinită pentru cei 13 deputaţi UDMR, care s-au dovedit extrem de departe de dorinţele cetăţenilor oneşti de etnie maghiară din România, votând alături de PSD şi întregind numărul de 188 pentru acest vot, alături de cei din ALDE. De asemenea, ruşine pentru cei 7 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale care au votat. Aş vrea să ştiu cum se simt cei care i-au trimis în Parlament, având în vedere că au participat la hăcuirea codurilor penale şi la favorizarea infractorilor politici. Şi, de asemenea, aş vrea să ştiu reacţia celor din PMP la votul dat de un deputat PMP la modificările făcute pe aceste coduri", a spus Rareş Bogdan în cadrul conferinţei de presă.

Partidul Naţional Liberal va contesta joi la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor penale, adoptate de Camera Deputaţilor.

"Vom contesta la CCR acest vot dat astăzi, vom contesta ambele proiecte, atât Codul penal, cât şi Codul de procedură penală. Sperăm ca deciziile CCR să fie favorabile românilor cinstiţi şi Constituţia într-adevăr să fie respectată prin actele normative votate în Parlamentul României", a anunţat miercuri liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa