Rareș Bogdan: Cerem ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români

Rareș Bogdan: Cerem ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români

Delegația română din grupul PPE din Parlamentul European cere ferm Comisiei Europene să oprească umilirea transportatorilor români, a declarat joi, într-o postare pe Facebook, liderul delegației, europarlamentarul Rareș Bogdan.

“Haosul din punctele vamale ale unor state UE i-au adus pe transportatorii români în pragul disperării. Delegația EPP România (PNL-PMP-UDMR) trimite azi o solicitare fermă Comisiei Europene și cere o soluție rațională, rapidă, pentru a nu prelungi umilirea șoferilor de tir profesioniști. Oamenii așteaptă până la 24 de ore la punctele vamale pentru testul PCR. Stau în frig, uneori în ninsoare, la temperaturi negative, în aglomerație, fără hrană, fără spații sanitare, în niște condiții inumane. Situația este gravă în special pe ruta comercială dinspre nordul Italiei prin pasul Brenner, la frontiera Cehia-Germania (Waidhaus) și pe Coridoarele Est-Vest. Cine garantează că nu se îmbolnăvesc? Cum rămâne cu libera circulație a bunurilor, pilon al pieței comune? A ajuns o glumă! Dacă aceste circumstanțe se vor menține, vom asista la consecințe devastatoare asupra economiei, iar libera circulație va deveni o glumă. Nemaivorbind de consecințele economice devastatoare pentru transportatori și partenerii lor, pe tot lanțul de aprovizionare”, a scris Bogdan.

Acesta a subliniat că delegația română din PPE va cere Comisiei Europene să găsească soluția prin care șoferii profesioniști să fie excluși de la testarea privind COVID-19.

De asemenea, potrivit solicitărilor exprimate de Rareș Bogdan, Comisia European trebuie să pună bazele unei strategii care să adapteze regulile la condițiile pandemiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?