Rareș Bogdan: Creșterea pensiilor cu 14% ar fi un procent care acoperă rata inflației

Rareș Bogdan: Creșterea pensiilor cu 14% ar fi un procent care acoperă rata inflației

Europarlamentarul asigură românii că vor primi bani în plus la pensii, însă a precizat că procentul cu care acestea vor crește va fi stabilit după ce Ministerul Finanțelor Publice va prezenta proiecția bugetară.

Rareș Bogdan, despre mărirea pensiilor FOTO: Captură Ecran

Rareș Bogdan a precizat, întrebat dacă sunt promisiuni în contextul viitoarelor alegeri, că aceste declarații sunt făcute în baza situației bugetare.

„Toate sunt bazate pe realitatea încasărilor şi pe situaţia bugetară. În momentul în care vedem proiecţia bugetară cu care trebuie să vină în 2-3 săptămâni Ministerul Finanţelor vom vedea exact procentul pe care ni-l permite... 14 % ar fi un procent din punctul meu de vedere care ar acoperi rata inflaţiei şi ar acoperi acea lege cu 40 % . Noi am dat şi 30 % şi 40%, dar trebuie să fie bani. Până acum ştim un lucru, că avem absorbţie de fonduri europene, că avem cel mai mare procent pe investiţii şi că avem din PNRR primiţi deja 900 de milioane. Cert este că românii vor primi bani în plus la pensii”, a declarat Rareş Bogdan.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că procentajul de creștere a pensiilor va fi stabilit în funcție de proiecția bugetară.

„Numai că în afară de bani în plus la pensii, că sunt 10 că sunt 11 că sunt 13 că sunt 16 la sută, vom vedea în funcţie de proiecţia bugetară, ce este foarte important este cum reuşim să venim cu plus valoare pentru capitalul românesc”, a precizat Rareş Bogdan.

Ciucă, despre mărirea pensiilor cu 11%

Premierul României a precizat că Guvernul poate crește cu maxim 11% pensiile, de la 1 ianuarie 2023, astfel încât bugetul de stat să nu fie foarte afectat.

„Am discutat și în PNL. Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mar epe bugetul de pensii. în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%” , a precizat președintele PNL.

Șeful Guvernului a fost chestionat ce s-a întâmplat de s-a ajuns doar la acest procent, cu toate că erau vehiculate măriri mai mari ale pensiilor. „Propuneri au venit din mai multe direcții, de la mai mulți oameni. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!