Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost radicală cu privire la asemenea practici”

Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost radicală cu privire la asemenea practici”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat vineri seară, la B1TV, că nu este de acord cu numirile în funcții pe criterii politice și că, în ceea ce privește numirea de la șefia Gospodăririi Apelor Mureș, conducerea PNL va lua o decizie extrem de dură:

„Eu vă asigur că nici președintele, nici premierul nu au știut de acest lucru și nu încurajează așa ceva. Am stat de vorbă în cadrul conducerii PNL și vom lua o decizie extrem de dură, pe care nu v-o pot comunica acum. Propunerea mea a fost radicală cu privire la asemenea practici. Dacă vom continua cu astfel de chestiuni nu vom putea schimba România”, a declarat Rareș Bogdan.

Referitor la acest caz, președintele Klaus Iohannis a transmis vineri că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban în cadrul căreia i-a transmis să accelereze procesul de audit în sfera administrației publice, subliniind că el respinge categoric ”orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Reacțiile vin după ce publicația Recorder a semnalat cazul directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș care a fost înlocuit cu un consilier PNL fără nicio experiență sau studiu în domeniu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa