Rareș Bogdan: Există mari perspective ca România să intre în Schengen

Rareș Bogdan: Există mari perspective ca România să intre în Schengen

În urma declarațiilor liderului EPP, Manfred Weber, despre aderarea României la spațiul Schengen, Rareș Bogdan a adăugat următoarele, într-o postare pe Facebook:

Mulțumim, Manfred, ești un prieten adevărat!
Ungaria, al carei premier se pronunță împotriva Eurosistemul, e în Schengen, iar România, care contribuie la consolidarea acestuia, nu. Ar trebui să privim mai adânc ce se petrece pe scena geopolitică. Victoria Giorgiei Meloni în Italia provoacă frisoane UE, deci cred ca Uniunea trebuie sa strângă rândurile și sa-și țină aproape prietenii. România este unul dintre ei și așa trebuie sa rămână.
Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!
Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.
Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”