Rareș Bogdan: Există mari perspective ca România să intre în Schengen

Rareș Bogdan: Există mari perspective ca România să intre în Schengen

În urma declarațiilor liderului EPP, Manfred Weber, despre aderarea României la spațiul Schengen, Rareș Bogdan a adăugat următoarele, într-o postare pe Facebook:

Mulțumim, Manfred, ești un prieten adevărat!
Ungaria, al carei premier se pronunță împotriva Eurosistemul, e în Schengen, iar România, care contribuie la consolidarea acestuia, nu. Ar trebui să privim mai adânc ce se petrece pe scena geopolitică. Victoria Giorgiei Meloni în Italia provoacă frisoane UE, deci cred ca Uniunea trebuie sa strângă rândurile și sa-și țină aproape prietenii. România este unul dintre ei și așa trebuie sa rămână.
Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!
Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.
Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Lucruri mai puțin știute despre Diana Șucu, nevasta de miliardari

4 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

5 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…