Rareș Bogdan: Guvernul a pregătit cel mai mare pachet de sprijin pentru populație și economie. Sunt 3,5 miliarde de euro pe care le injectăm rapid în toate domeniile

Rareș Bogdan: Guvernul a pregătit cel mai mare pachet de sprijin pentru populație și economie. Sunt 3,5 miliarde de euro pe care le injectăm rapid în toate domeniile

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit marți, pentru B1 TV, despre pachetul de măsuri pregătite de Guvern în sprijinul populației și economiei.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Aneta Sîngeorzan.

Măsurile pregătite de Guvern pentru economie și mediul de afaceri

„Trebuie spus că e cel mai puternic, cel mai mare pachet care a fost gândit pe partea investițională, economică, prin ajutorul pentru IMM-uri, și pentru categoriile cele mai defavorizate – persoane cu dizabilități, cu venituri modeste, pentru cei cu pensii foarte mici.

Sunt 3,5 miliarde de euro pe care le injectăm rapid în toate domeniile și aceste măsuri pe care le-a anunțat aseară premierul Nicoale Ciucă vin, pe de o parte, pe investițiile masive pe zona de IMM și agricultură. Aici mă refer la 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor – sunt granturi de până la 400.000 de euro pentru toate IMM-urile care ne arată prin facturi că le-au crescut cheltuielile cu energia sau cu gazele până la minim 15%.

Mai avem o măsură foarte bună pentru firmele de transport, căci a crescut prețul carburantului. Sunt încă 300 de milioane de lei pe care le împărțim cu o compensare de 0,50 de lei la litrul de motorină și benzină. Vor fi 4.000 de firme beneficiare.

Se reia ajutorul pentru șomajul tehnic, acei 75% pe care îi plătea statul și foarte puternic pachet pentru fermieri.

Fermierii care procesează în România primesc 10% din valoarea produselor. Au fost alocate 200 de milioane de euro până acum. Sunt și granturi de 300 de milioane de euro capital de lucru plus reactivarea Casei unirea cu 100 de milioane”, a explicat Rareș Bogdan.

Noile măsuri sociale. Sprijin pentru populație

„În pachetul social vorbim de dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale. Ei aveau 11 lei norma de hrană, acum va fi circa 30 de lei.

Pentru pensionarii cu venituri până la 1.500 de lei, vorbim de 3,5 miliaone de oameni, vor beneficia de acel voucher de 50 de euro pentru produsele de bază.

Peste 60% din pachet e finanțat din bani europeni – peste 2,2 miliarde din acești 3,5 sunt bani europeni.

Încă 151.000 de gospodării unde oameni au venituri sub 600 de lei primesc în plus aceste ajutoare.

Și copiii instituționalizați vor primi bani.

5.000 de cupluri tinere vor benefia de programul cu 4.000 de euro pentru fertilizare in vitro.

Avem si un program pentru tineri de 75.000 de lei cu care se acordă un credit celor căsătoriți care își finanțează creșele pentru copii, gradinița , școala”, a mai spus Rareș Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...