Rareș Bogdan, mesaj emoționant: La mulți ani suflet românesc oriunde te-ai afla!

Rareș Bogdan, mesaj emoționant: La mulți ani suflet românesc oriunde te-ai afla!

Rareș Bogdan, mesaj emoționant de Ziua Românilor de Pretutindeni: La mulți ani suflet românesc oriunde te-ai afla!

Ce a scris pe Facebook liderul PNL:

„Ziua Românilor de Pretutindeni, care se serbează în fiecare an în ULTIMA DUMINICĂ din luna MAI, îmi oferă prilejul să le reînnoiesc gândurile de bine și de prețuire compatrioților, fraților din afara țării. Oriunde ne-am găsi pe glob suntem legați de rădăcinile românismului. Acest fapt ne responsabilizează reciproc. Lumea ne va prețui dacă ne vom stima în primul rând pe noi înșine, ca neam; ne vom face respectați prin ce model și valori oferim celor din jur, în comunitățile și țările unde mulți au hotărât sau s-a potrivit de vremuri să se stabilească.

Tezaurul cultural și identitar de unde să ne inspirăm îl avem și e admirat în întreaga lume. Limba română ne este liant și ea ne exprimă cel mai bine DORUL unora de alții, de casă, de bunici, de obârșii. Să ne inspire această zi la cultivarea limbii, a culturii și mai ales a unității noastre ca popor! Puterea noastră lăuntrică a fost mereu în istorie regeneratoare de speranță și optimism.

Imi doresc ca acest optimism și această speranță să-i motiveze pe cât mai mulți români să revină în țară, să beneficieze de diferite programe care azi le pot oferi șansa unui nou început, să își poată clădi un viitor la ei ACASĂ, unde le este locul și ei să fie noua limfă pentru viața țării. La mulți ani suflet românesc oriunde te-ai afla!”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina