Rareș Bogdan: Nu europenii au ceva cu noi, ci politicienii care ne conduc! Ce se întâmplă astăzi este din cauza lui Dragnea și a încercării disperate de a scăpa de pușcărie.

Rareș Bogdan: Nu europenii au ceva cu noi, ci politicienii care ne conduc! Ce se întâmplă astăzi este din cauza lui Dragnea și a încercării disperate de a scăpa de pușcărie.

Rareș Bogdan: Nu europenii au ceva cu noi, ci politicienii care ne conduc! Ce se întâmplă astăzi este din cauza lui Dragnea și a încercării disperate de a scăpa de pușcărie. Scena politică a avut în ultima perioadă numeroase episoade care au afectat România. Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că cei de la #Rezist ar avea o tabără de antrenament în munți.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu Rareș Bogdan pentru a analiza afirmațiile pe care Liviu Dragnea le-a făcut. Jurnalistul evidențiază că declarațiile lui Dragnea fac parte dintr-o retorică folosită luni la rând, una de tip NKVD. Mai mult, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere atrage atenția că în ciuda felului în care încearcă șeful PSD să îi prezinte, cei de la #Rezist nu reprezintă o mișcare ci „rezistența unei părți din societate la derapajele grave pe care PSD, Liviu Dragnea și ALDE le practică”.

„Este o aberație care face parte din retorica tipică a unui om disperat care aruncă o țară întreagă în cea mai gravă criză după 1990. Ce se întâmplă astăzi este în primul rând din cauza lui Dragnea și a politicilor domniei sale și a încercării disperate de a scăpa de pușcărie. Pușcărie pe care o are de ispășit pentru fapte reprobabile pe care le-a făcut și nu din cauza unui post politic așa cum încearcă dânsul să acrediteze atât în interior cât și în exterior. Este o rușine! Face parte din aceeași retorică ca a amarâtului de miner care spunea în 1990 pe data de 15 iunie că s-au găsit la PENEȚEU dolari și droguri, iar la PENELEU mașină de scris automată. Este același tip de retorică care îmi dovedește că manualul NKVD funcționează pentru Dragnea la fel cum funcționa în 1990 în cazul domnului Alexandru Bârlădeanu, Silviu Brucan sau Dan Marțian. Este o rușine retorica de acest gen care incriminează o parte din societate, o parte din oamenii care au decis să spună nu unui regim autocratic în România. 

Această ticăloșie pe care Dragnea o afișează cu precădere în ultimele luni încearcă pur și simplu să găsească dușmani imaginari. Domnia sa și liderii PSD nu înțeleg că #Rezist nu este o mișcare. Este o stare de fapt. Este o reacție de oameni care opun rezistență la modalitatea autocratică de a conduce România. Asta înseamnă #Rezist și nu altceva: rezistența unei părți din societate la derapajele grave pe care PSD, Liviu Dragnea și ALDE le practică”, a precizat jurnalistul.

Chestionat dacă electoratul PSD va continua să creadă acest tip de retorică folosit de Liviu Dragnea, Rareș Bogdan dă de înțeles că o bună parte din votanții PSD „preferă această retorică pentru a justifica propria nerealizare sau problemele României: ei consideră că România nu are autostrăzi pentru că nu a avut Occidentul, consideră că țara noastră nu a fost în stare să ia fonduri europene pentru că nu au vrut marile puteri occidentale. Tot electoratul PSD consideră că România este în starea actuală nu datorită politicienilor corupți care au nenoricit țara aceasta ci din cauza unor forțe externe”. Luând în considerare aceste aspecte, analistul politic avertizează că relele se întâmplă în România nu din cauza europenilor ci din cauza politicienilor care ne conduc: „retorica pe care o practică unii lideri PSD sau unii comentatori și analiști politici este una periculoasă pentru că Europa, Bruxelles, Strasbourg nu au treabă cu poporul român sau România. Nu! Politicienii aflați la putere deraiază România de la cursul ei firesc. Să fie foarte clar!”.

„O bună parte din electoratul PSD preferă această retorică pentru a justifica propria nerealizare sau problemele României. Ei consideră că România nu are autostrăzi pentru că nu a avut Occidentul, consideră că țara noastră nu a fost în stare să ia fonduri europene pentru că nu au vrut marile puteri occidentale. Tot electoratul PSD consideră că România este în starea actuală nu datorită politicienilor corupți care au nenoricit țara aceasta ci din cauza unor forțe externe. Din păcate este o retorică patriarhal-regionalistă care este foarte periculoasă. Este un ultraconservatorism cumulat cu un populism care poate duce România într-o spirală extrem de gravă a căderii de pe linia democrației. Este ceva mai grav decât ceea ce se întâmplă în Ungaria și Polonia pentru că politica celor de putere are un accent conservator de tip sovietic, dar și accente de autocrație economică după model Erdogan. Așadar, aici este o combinație extrem de nocivă pentru România în acest moment. Dragnea o face extrem de conșitent. Își ține electoratul în întuneric și încearcă să conducă România gâsind dușmani imaginari. Prima minciună după câștigarea alegerilor a fost gaura lui Cioloș de 10 miliarde care ar lipsi din buget ceea ce s-a dovedit a fi o aberție. După care a venit OUG 13 care nu era trecută în programul de guvernare. Apoi au urmat legile justiției, iar acum avem mizeria absolută pe care nu au practicat-o nici Erdogan sau Orban sau Putin cu schimbarea unui complet de judecată doar pentru că i se pare că acel complet i-ar fi defavorabil.

A mai venit incredibila retorică pe demonstrația pașnică din 10 august care ne-a dus practic în situația de a fi oaia neagră a Europei după ce în urmă cu 1 an și jumătate eram campionii stabilității și ai europenismului la nivel european în zona estică, iar Europa se uita cu ochi critici la Ungaria și Polonia. Astăzi, România a devenit ciuca bătăilor din cauza puterii politice nu a poporului. Retorica pe care o practică unii lideri PSD sau unii comentatori și analiști politici este una periculoasă pentru că Europa, Bruxelles, Strasbourg nu au treabă cu poporul român sau România. Nu! Politicienii aflați la putere deraiază România de la cursul ei firesc. Să fie foarte clar!”, a conchis Rareș Bogdan pentru PSnews.ro.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...