Rareș Bogdan: Pesediștii trebuie ținuți departe de banii europeni, de acest „Plan Marshall” negociat de președintele Iohannis/Amănunte din culisele întâlnirii cu președintele

Rareș Bogdan: Pesediștii trebuie ținuți departe de banii europeni, de acest „Plan Marshall” negociat de președintele Iohannis/Amănunte din culisele întâlnirii cu președintele

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a afirmat marți seara, la Realitatea Plus, că peste 12 zile, România intră sub conducerea PNL, respectiv sub un guvern liberal susținut de un parlament majoritar și de președintele României, Klaus Iohannis.  „Peste 12 zile, intrăm în altă eră. Noi vom da premierul, vom guverna cu o majoritate parlamentară. Și vor urma trei ani de zile fară alegeri, trei ani în care vom reuși să implementăm proiecte extrem de clare, pentru că vom avea bani europeni pe care ne putem baza”, a adăugat Rareș Bogdan.

Întâlnirea pe care el și alți câțiva liberali au avut-o, marți, cu președintele Klaus Iohannis, s-a concentrat în jurul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Da, astăzi am vorbit cu domnul președinte – și nu știu cum ați aflat – dar în mare parte am vorbit despre acest plan de reziliență, de cele 83 de miliarde de euro, pentru că noi știm că din 7 decembrie intrăm la guvernare(…)”, a comentat Rareș Bogdan.

Liberalul a afirmat că social-democrații nu trebuie să aibă acces la acești bani: „Trebuie ținuți departe PSD-iștii de banii europeni, de acest „Plan Marshall” negociat de președintele Klaus Iohannis cu Uniunea Europeană”.

Iohannis le-ar fi reproșat liberalilor că nu sunt destul de combativi în spațiul public. „Nu ne-a certat domnul Iohannis. El când ne ceartă, ne dojenește. Ne-a spus că nu prezentăm suficient de mult ce am făcut bine într-un an de zile și cât de mult rău au facut cei din PSD”, a relatat Rareș Bogdan.

Întrebat despre modul în care se vor concretiza alianțele politice după alegerile din 6 decembrie, Rareș Bogdan a subliniat că în niciun caz nu se poate pune problema de vreun parteneriat între PNL și PSD.

„Când va pune Klaus Iohannis premier de la PSD vor zbura porcii, fie el și Vasile Dâncu”, a spus Bogdan. El s-a declarat dezamăgit de faptul că reprezentanții USR par să fie într-o relație cu social-democrații. „M-a durut să vad că USR a realizat acest demers în paralel cu PSD. Este un demers politicianist”, a comentat Rareș Bogdan,  referitor la decizia liderilor USR de a demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu mai beneficia de pensie specială, la fel cum a procedat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan nu a aprobat însă informația prezentată de moderatoarea Alexandra Păcuraru, cum că USR ar avea o înțelegere  cu PSD-ul, privind crearea unei alianțe politice după alegerile din 6 decembrie, poziția de premier urmând să-i revină social-democratului Vasile Dâncu (pe care moderatoarea, într-un total derapaj, l-a etichetat în repetate rânduri „securist neomarxist”).

„Eu ce pot să vă spun este că în următorii 4 ani, România își va construi guvernul în jurul PNL și într-un parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis. (…) Despre domnul Dâncu nu îmi permit să vorbesc. Mi-a fost profesor. Câteodată mă întreb și eu cu cine poate să mai discute în PSD, că acolo n-a mai rămas nimeni de nivelul său”, s-a limitat să spună Rareș Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia