Rareș Bogdan: Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora!

Rareș Bogdan: Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora!

Wow, ce veste!!! Victorie pentru românii din Spania, pentru toată diaspora! S-a constituit un grup de lucru pentru rezolvarea unei probleme dureroase, și anume ca românii să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a o obține pe cea spaniolă, a scris europarlamentarul liberal Rareș Bogdan pe Facebook.
 
‚Este primul rezultat concret al primei ședințe comune de guvern România - Spania. Spania mai are acord doar cu Franța pentru recunoașterea dublei cetățenii.
Mai subliniez că Spania susține necondiționat aderarea României la Spațiul Schengen.
Este primul premier al României care face pași decisivi pentru rezolvarea unei probleme cu care frații noștri din Spania luptă de 15 ani! Vreau să-l felicit pe ambasadorul nostru, George Bologan, care a pus multă inimă și a fost extrem de constructiv. Am analizat problema de multe ori, am căutat soluții, am investit sufletește și iată, ne apropiem de un rezultat așteptat de atât de mulți ani! A fost un proiect drag sufletului meu și satisfacția este enormă! Doamne ajută! Nu uitați să iubiți România în fiecare zi!”

Președintele Guvernului spaniol a dat asigurări privind obținerea unei duble cetățenii pentru românii din Spania, explicând că România va fi cel de-al treilea stat UE cu care Spania va avea acest tip de înțelegere.

Astăzi în Spania trăiesc în jur de 1.100.000. de români. Doresc să mulțumesc comunității de români prezenți aici în Spania pentru contribuția lor la. Toți sunt cetățeni care știu ce înseamnă să fie români și știm au strânse legături cu Spania. Pentru toate aceste persoane am hotărât să creăm un grup de lucru pentru a studia posibilitatea de a ajunge să aibă naționalitate, cetățenie spaniolă, fără să renunțe la cetățenia română. În același timp, semnarea memorandumurilor de înțelegere este dovada afecțiunii dintre cele două țări”, a spus președintele Guvernului spaniol.

Guvenul Spaniei şi guvernul României îşi propun să înceapă să lucreze în vederea obţinerii dublei cetăţenii şi acesta este un mesaj extrem de important. Subliniez că atunci când se va întâmpla acest lucru şi sigur se va întâmpla , România va fi al treilea stat din Europa cu care avem acest tip de alianţă şi acest tip de recunoaştere”, a spus premierul spaniol.

De asemenea, președintele Guvernului spaniol a subliniat sprijinul pentru aderarea României la Schengen. „Suntem hotărâți să avem o Europă fără frontiere interioare”, a mai spus Pedro Sanchez.

La rândul său, premierul român Nicolae Ciucă a subliniat că „suntem la a doua, chiar a treia generaţie în Spania”, susținând că asta este „o dovadă clară a faptului că au reuşit să se integreze, o dovadă a faptului că încă nu şi-au pierdut identitatea românească şi merită să primească acest statut de dublă cetăţenie. (...) Noţiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată. În momentul în care ministerele de linie trec la lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înţelegere într-un timp cît mai scurt”, a arătat premierul Ciucă.

Grup de lucru pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania

România și Spania vor înființa un grup de lucru pentru analizarea soluțiilor privind acordarea unei duble cetățenii membrilor comunității române din Spania.

Cele două state au hotărât înființarea grupului de lucru în cadrul primei ședințe comune „a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzgduită în Regatul Spaniei.

Potrivit declarației comune adoptate de cele două state, cea dintâi ședință comună a celor două Guverne „reprezintă o oportunitate pentru ca cele două țări să celebreze legăturile lor istorice și culturale”.

Sursa:  adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid