Rareş Bogdan: Vreau control la sânge. Cei care taie ilegal păduri să putrezească în închisoare!

Rareş Bogdan: Vreau control la sânge. Cei care taie ilegal păduri să putrezească în închisoare!

Liderul PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că vrea adoptarea unei legi aspre şi aplicarea unui „control la sânge” pentru a putea fi oprit măcelul din păduri, adăugând că cei care taie ilegal păduri ar trebui să „putrezească în închisoare”.

„Ne trebuie majoritate pentru a opri definitiv măcelul din păduri!! M-am săturat să fim proştii planetei, situaţie în care ne-au adus unii din PSD pentru că nu se mai săturau să fure! Situaţia în materie de păduri este dramatică. Primesc zilnic informări şi mesaje despre defrişări ilegale, la câteva zile se descoperă altă tăiere ilegală de arbori, pe urmă alta... şi tot aşa. Sunt zone unde plângi dacă mergi!”, a precizat liberalul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Rareş Bogdan a afirmat că este nevoie de o majoritate în Parlament pentru a putea fi oprit „măcelul din păduri”, adăugând că persoanele care taie ilegal ar trebui să „putrezească în închisoare”.

„Vreau o lege aspră, vreau control la sânge, vreau ca, dacă tot se taie, să susţinem fabricile noastre. Dar cei care defrişează ilegal să nu mai vadă lumina zilei!! Consecinţele pot fi dramatice pentru toţi, dacă nu ne oprim!”, a conchis europarlamentarul.

Reamintim că, pe data de 12 februarie, Comisia Europeană a avertizat România asupra faptului că „autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare” în cazul exploatării forestiere ilegale.

„Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate şi în Directiva privind evaluarea strategică de mediu. De asemenea, există deficienţe în ceea ce priveşte accesul publicului la informaţiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate şi a Directivei privind păsările”, a anunţat Comisia Europeană la acea dată.

În acest context, Comisia Europeană anunţă că a decis să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /