Rareș Văduva, la DNA: Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este o eroare

Rareș Văduva, la DNA: Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este o eroare

Fostul șef al DIPI Rareș Văduva s-a prezentat marți la DNA, exprimându-și convingerea că se va demonstra că "această construcție judiciară este o eroare".

"Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este, să zicem, o eroare. Cadrul legal care presupune clasificarea este același care reglementează și declasificarea", a spus Văduva, la ieșirea de la DNA.

Tot marți, s-au prezentat la DNA și fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă , precum și Gheorghe Nicolae, fost șef DIPI.

Luni, Petre Tobă și Rareș Văduva au fost puși la dispoziție prin ordine ale ministrului Afacerilor Interne , ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale față de aceștia.

"Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție", se preciza într-un comunicat al MAI.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă , fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom