Rareș Văduva, la DNA: Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este o eroare

Rareș Văduva, la DNA: Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este o eroare

Fostul șef al DIPI Rareș Văduva s-a prezentat marți la DNA, exprimându-și convingerea că se va demonstra că "această construcție judiciară este o eroare".

"Am convingerea că vom reuși să demonstrăm că această construcție judiciară este, să zicem, o eroare. Cadrul legal care presupune clasificarea este același care reglementează și declasificarea", a spus Văduva, la ieșirea de la DNA.

Tot marți, s-au prezentat la DNA și fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă, precum și Gheorghe Nicolae, fost șef DIPI.

Luni, Petre Tobă și Rareș Văduva au fost puși la dispoziție prin ordine ale ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale față de aceștia.

"Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareș Văduva și Horațiu Năbîrjoiu au fost puși la dispoziție", se preciza într-un comunicat al MAI.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…