Răsturnare de situație! David Popovici e, de fapt, primul român calificat la JO. Ce se întâmplă cu atleta Meringor

Răsturnare de situație! David Popovici e, de fapt, primul român calificat la JO. Ce se întâmplă cu atleta Meringor

David Popovici a încheiat cursa de 100 metri liber de la Campionatele Naționale de Otopeni în 47,61 secunde, sub baremul pentru Jocurile Olimpice. Înotătorul a devenit primul sportiv român calificat la JO Paris 2024, asta chiar dacă s-a spus că Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană, ar fi fost prima.

David Popovici e sigur de participarea la JO Paris 2024. Foto EPA EFE

Într-adevăr, atleta a făcut baremul pentru JO în proba de maraton, dar încă nu are dreptul de a reprezenta România în competiție. Mihai Covaliu, președintele COSR, a transmis că se fac demersurile pentru a obține acest drept.

„Nu este nicio dilemă. David este primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul, dar încă nu are dreptul de a concura. Trebuie să știm exact ce se întâmplă.

Delvine Meringor trebuie să mai aștepte finalizarea unor proceduri. Foto Facebook

Delvine Meringor trebuie să mai aștepte finalizarea unor proceduri. Foto Facebook

Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să fie calificată, să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare.

Am vorbit și cu președintele Federației Internaționale, dar David e o certitudine pentru moment. A făcut baremul. Îl felicit pe David, pe Camelia Potec. Suntem cu toții fericiți. David e pe cursul normal, firesc, pe care și l-a propus”, a explicat Covaliu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...