Răsturnare de situație! David Popovici e, de fapt, primul român calificat la JO. Ce se întâmplă cu atleta Meringor

Răsturnare de situație! David Popovici e, de fapt, primul român calificat la JO. Ce se întâmplă cu atleta Meringor

David Popovici a încheiat cursa de 100 metri liber de la Campionatele Naționale de Otopeni în 47,61 secunde, sub baremul pentru Jocurile Olimpice. Înotătorul a devenit primul sportiv român calificat la JO Paris 2024, asta chiar dacă s-a spus că Delvine Relin Meringor, o atletă română de origine kenyană, ar fi fost prima.

David Popovici e sigur de participarea la JO Paris 2024. Foto EPA EFE

Într-adevăr, atleta a făcut baremul pentru JO în proba de maraton, dar încă nu are dreptul de a reprezenta România în competiție. Mihai Covaliu, președintele COSR, a transmis că se fac demersurile pentru a obține acest drept.

„Nu este nicio dilemă. David este primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul, dar încă nu are dreptul de a concura. Trebuie să știm exact ce se întâmplă.

Delvine Meringor trebuie să mai aștepte finalizarea unor proceduri. Foto Facebook

Delvine Meringor trebuie să mai aștepte finalizarea unor proceduri. Foto Facebook

Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să fie calificată, să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare.

Am vorbit și cu președintele Federației Internaționale, dar David e o certitudine pentru moment. A făcut baremul. Îl felicit pe David, pe Camelia Potec. Suntem cu toții fericiți. David e pe cursul normal, firesc, pe care și l-a propus”, a explicat Covaliu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro