Răsturnare de situație! FSB a clasat dosarul penal privind rebeliunea mercenarilor Wagner!

Răsturnare de situație! FSB a clasat dosarul penal privind rebeliunea mercenarilor Wagner!

Dosarul privind rebeliunea armată din 24 iunie a mercenarilor Wagner a fost închis, a anunțat serviciul secret rusesc FSB, citat de BBC .

„Cauza penală inițiată pe faptul unei rebeliuni armate a PMC Wagner a fost închisă”, a declarat serviciul rus de informații într-un comunicat de presă.

Faptul că dosarul împotriva fondatorului grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin va fi clasat a fost anunțat sâmbătă seara de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a făcut acest anunț pe fondul discuțiilor privind un acord încheiat cu participarea președintelui belarus Alexander Lukașenko. Potrivit acestuia, Prigojin a fost de acord să oprească deplasarea coloanelor de mercenari la Moscova și să le ducă în taberele de campanie din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Prigojin însuși ar trebui să plece în Belarus, a declarat Peskov. Nu se știe unde se află acum. Marți dimineață, proiectul de monitorizare „Belarusian Gayun” a raportat că avionul privat al fondatorului „Wagner” ar fi aterizat pe un aerodrom militar din Minsk.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?