Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti contrazice comunicatul Poliției despre petrecerea privată

Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti contrazice comunicatul Poliției despre petrecerea privată

Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis sâmbătă seară un comunicat în care aduce lămuriri în legătură cu știrea dimineții potrivit căreia adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, împreună cu alte 26 de persoane, inclusiv procurori, au fost suprinși la o petrecere privată în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Parchetul arată că, de fapt, restaurantul era deschis publicului larg, iar cei 27 despre care se vorbește în comunicatul Poliției erau toți clienții de la acel moment, fără a avea legătură unii cu alții.

Instituția arată că Gavriș și patru procurori se aflau acolo, însă nu au încălcat nicio restricție și, de altfel, nici nu au fost informați de polițiști că ar fi vizați de vreo sancțiune.

Amintim că în acest caz a reacționat deja și ministrul de Interne Lucian Bode într-un limbaj dur, spunând că ”nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate”. Bode a spus și că față de Radu Gavriş s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile.
 
Redăm mai jos comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București:

”Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

 
În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”