Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”/Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a decis că suplimentul a fost contaminat”

Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”/Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a decis că suplimentul a fost contaminat”

Quantum Nutrition Inc. a negat că suplimentul furnizat Simonei Halep ar fi fost contaminat cu Roxadustat, iar avocatul dublei câștigătoare de Grand Slam a venit rapid cu un răspuns pentru firma canadiană.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a decis că suplimentul a fost contaminat”

Într-un interviu pentru GSP, Bogdan Stoica (avocatul fostei lidere WTA) l-a contrazis pe Konstantino Koveos și a explicat că acționarii firmei canadiane nici măcar nu cunoșteau originea ingredientelor folosite pentru colagenul Keto MCT Schinoussa.

„I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

Nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment. Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal.

Vă pot spune altceva, apropo de faptul că firma canadiană v-a declarat că produsul lor nu a fost contaminat. Cum să știe ei asta, dacă habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China.

John Koveos (n.r. unul dintre acționarii firmei din Canada) a fost audiat pe videoconferință. Și acolo a explicat ce știe. Știa foarte puține.

Ei nu doar că produc în alte fabrici, că ei nu au. Dar nici acele fabrici nu sunt cele care aduc ingredientele, ci un importator. Noi am făcut o trasabilitate. Și am descoperit că o parte a ingredientelor folosite la acest colagen au venit din China.

În privința medicamentului Roxadustat, China e prima țară care l-a aprobat, care îl produce și îl utilizează masiv în tratamente, în special pentru problemele renale severe.

Există discuții pe Whatsapp și pe alte mijloace ale celor de la Academie cu un un om de la distribuția firmei canadiene. Trei produse, printre care și colagenul, au fost livrate din Canada la hotelul de la New York unde stătea Simona.

Celelalte două produse, un electrolit și o proteină, nu au fost contaminate. Înțelegem că au fost produse în altă fabrică” - Bogdan Stoica pentru Gazeta Sporturilor .

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile