Răsturnare de situație în cazul CSA Steaua: Federația explică de când poate promova echipa

Răsturnare de situație în cazul CSA Steaua: Federația explică de când poate promova echipa

România stabilește priemere pe bandă! Și în timp record. Mai întâi, a fost vestea că Vasile Dîncu și colegii săi de la PSD au pus la cale modificarea Legii Sportului, astfel încât drumul clubului CSA Steaua spre o promovare în Superliga să fie deschis, după mai multe sezoane petrecute în ligile inferioare.

Răzvan Burleanu, președinte FRF

Dacă modificările propuse se vor și aproba, deocamdată, rămâne de văzut. Cert e că, într-un moment în care cluburile departamentale au dispărut în Occident, la noi se pregătește readucerea lor pe prima scenă fotbalistică a țării. Și nu e singura surpriză de proporții! Astăzi, Federația Română de Fotbal a explicat pentru gsp.ro că, dacă Legea Sportului va fi modificată în timp util, atunci CSA Steaua poate promova în Superliga, încă din acest sezon. Așadar, regulile jocului sunt schimbate din mers, cum nu se vede nicăieri în lume.

În acest moment, în play-off-ul din „B“, CSA Steaua ocupă locul 2 din 6. În eșalonul secund, primele două clasate din play-off vor promova direct. Ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca baraje de promovare / menținere cu locurile 7 și 8 din play-out-ul Superligii.

Ce a anunțat Federația Română de Fotbal?

*Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!

*Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate.

Liga a II-a, play-off, etapa a 4-a

Joi: Oțelul Galați – Buzău 20.00

Sâmbătă: Poli Iași – Unirea Deja 14.14

Marți: CSA Steaua – Dinamo 19.00

Clasament

1. Poli Iași 45 de puncte

2. CSA Steaua 44p

3. Oțelul Galați 39p

4. Dinamo 38p

5. Buzău 34p

6. Unirea Dej 33p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...