Răsturnare de situație?/Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

Răsturnare de situație?/Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

Simona Halep așteaptă verdictul din partea celor de la TAS în privința suspendării sale pentru dopaj, iar veștile bune vin din SUA, care par să îi susțină teoria contaminării suplimentului folosit.

Simona Halep, la sediul TAS de la LausanneFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

Avocații Simonei Halep au deschis săptămâna trecută un proces împotriva Quantum Nutrition, compania canadiană care a produs suplimentul folosit de fosta lideră mondială.

Tennisuptodate.com susține că produsul Keto MCT conține ingrediente chinezești necunoscute, ceea ce înseamnă că argumentele folosite de Simona în apărarea de la TAS sunt foarte credibile.

Canadienii ar fi folosit ingredientele chinezești în locul celor din Oceanul Pacific, pe care ar fi trebuit să le specifice în prospect.

În procesul intentat la New York, Halep cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

În descrierea produsului Keto MCT apar doar patru ingrediente provenite din nuci de cocos premiul, dar problema apare la peptidele de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific.

Formula asigură refacerea colagenului, dar în prospect nu există avertizarea cu privire la Roxadustat, care este folosit în schimb pentru tratarea persoanelor anemice, susține publicația americană.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona și-a epuizat singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...