Rata de aprobare pentru noul președinte american este cea mai proastă, în primele săptămâni de mandat (sondaje)

Rata de aprobare pentru Donald Trump este cea mai proastă în primele două săptămâni de mandat pentru un nou președinte al Statelor Unite, potrivit mai multor sondaje publicate vineri și citate de agenția DPA.

Publicul american se pare că l-a pedepsit pe președinte pentru o serie de ordine executive controversate emise în primele 15 zile ale mandatului său. Potrivit unui sondaj pentru canalul CBS, rata de aprobare pentru Trump este de doar 40%.

Sondajele canalului CNN și institutului de cercetare Gallup sunt doar marginal mai bune, cu o rată de aprobare de 44% și 43%, respectiv.

Trump este primul președinte înregistrând o rată de aprobare negativă în acest punct al președinției sale, potrivit mass-media americane.

O rată de aprobare pozitivă pentru președinte a fost anunțată de institutul conservator Rasmussen, de 54%.

Deși chiar și aceasta este mai mică decât cea obținută în sondajele institutului de predecesorii lui Trump, cum ar fi Barack Obama, cu o rată de aprobare de 61% pe 3 februarie 2009.

Potrivit CNN, o majoritate se opune politicilor lui Trump în domenii-cheie. Sub 50% dintre respondenți îl susțin pe președinte în legătură cu terorismul, imigrația și politica externă, în timp ce șase din 10 respondenți se opun planului său de a
construi un zid antiimigrație de-a lungul frontierei mexicane.

Interdicția de intrare în Statele Unite impusă de președinte cetățenilor din șapte state majoritar musulmane este de asemenea primită cu dezaprobare, cu 53% împotrivă.

Sondajele arată de asemenea cât de divizată este țara: 88% dintre susținătorii democraților sunt împotriva interdicției și 88% dintre susținătorii republicani în favoarea ei.

Cu toate acestea, un singur lucru unește țara: 78% sunt de acord că președintele Trump a acționat exact așa cum era de așteptat în primele sale două săptămâni de mandat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte