Rău a ajuns Armata Română...

Rău a ajuns Armata Română...

Vicepremierul Raluca Turcan a reprezentat Guvernul României la ceremonia de înălțare în grad a absolvenților Academiei Forțelor Terestre de la Sibiu.

Ceremonia s-a desfășurat vineri, 31 iulie. "Ofițerii au fost felicitați de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Iulian Berdilă, care le-a oferit placheta Statului Major al Forțelor Terestre și de către viceprim-ministrul Guvernului României, Raluca Turcan", a anunțat Academia Forțelor Terestre.

Potrivit unor imagini postate pe Internet chiar de Academia Forțelor Terestre, Raluca Turcan, care este civil, a primit onorul din partea ofițerilor prezenți la ceremonia militară, iar această situație a generat multiple comentarii printre militari, care s-au declarat șocați și nemulțumiți.

"O rușine pentru cei care trimit la asemenea evenimente o persoană care nu are treabă cu sistemul militar", este unul dintre comentariile de pe Facebook. Alte comentarii sunt însă mult mai acide.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, "conducerea MApN a fost reprezentată, în fața celor 198 de absolvenți, de Simona Cojocaru, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, și de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă". MApN nu face nicio referire la vicepremierul Raluca Turcan.

Onorul se prezintă – președintelui, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, primului-ministru, ministrului Apărării Naționale, secretarilor de stat din MApN, șefului Statului Major al Apărării și locțiitorilor acestuia sau ofițerilor aflați la comanda și trimiși în misiune de către oricare dintre cei mai sus menționați.

SECŢIUNEA a 4-a
Acordarea onorurilor militare

ART. 10 (1) Onorul militar se acordă în situaţiile şi în condiţiile stabilite pentru fiecare caz în parte de către organizatori, în felurile şi potrivit detaliilor prevăzute în anexele nr. 2 şi 3, pentru: a) Preşedintele României; b) preşedintele Senatului; c) preşedintele Camerei Deputaţilor; d) prim-ministrul; e) ministrul apărării naţionale; f) şeful Statului Major General; g) şefi de state, preşedinţi de parlamente, prim-miniştri sau şefi de guverne, miniştri ai apărării şi şefi ai statelor majore generale/similari aflaţi în vizite oficiale în România; h) personalităţi civile şi militare cu rang de preşedinte sau de secretar general al unei organizaţii internaţionale de securitate; i) ambasadori acreditaţi în România atunci când ceremoniile militare sunt organizate de aceştia; j) şefi ai statelor majore ale categoriilor de forţe ale Armatei României, cât şi şefi/comandanţi ai categoriilor de forţe ale armatelor străine, aflaţi în vizite oficiale în România;
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă