Război într-o familie indiană cu o avere de peste 11 miliarde de dolari

Război într-o familie indiană cu o avere de peste 11 miliarde de dolari

O scrisoare semnată de patru frați indieni miliardari se află în centrul unei dispute juridice referitoare la o avere estimată la 11,2 miliarde de dolari. Este vorba despre frații Hinduja, una dintre cele mai bogate familii indiene, stabilite, în prezent, în Marea Britanie,  informează Bloomberg .

Documentul, care datează din anul 2014, precizează că averea fiecărui frate în parte aparține, în același timp, tuturor fraților.

Acum, însă, fratele cel mare, Srichand Hinduja, patriarhul familiei, în vârstă de 84 de ani, dorește ca această scrisoare să nu mai aibă nicio valoare juridică. Și asta deoarece ceilalți trei frați ai săi, Gopichand, Prakash și Ashok au încercat să se folosească de acest document pentru a prelua controlul băncii Hinduja, aflată exclusiv în proprietatea fratelui cel mare.

Srichand dorește să rezolve această dispută în instanță. Mai exact, fratele cel mare încearcă să obțină o decizie judecătorească prin care scrisoarea repectivă să nu aibă niciun „efect „juridic”, astfel încât să nu poate fi folosită pe post de testament.

Fiica lui Srichand, Vinoo, a precizat că tatăl ei a declarat încă din 2016 că această scrisoare nu exprimă voința sa și că dorește ca toate proprietățile și activele familiei să fie separate.

Ceilalți trei frați au precizat, în schimb, într-un comunicat de presă, că astfel de demersuri „sunt împotriva valorilor familiei”, ale cărei principii s-au menținut intacte timp de decenii, tocmai datorită acestui principiu conform căruia „totul aparține fiecăruia și nimic nu aparține nimănui”.

În cazul în care Srichand, fratele cel mare, ar avea câștig în instanță, întreaga sa avere, inclusiv banca Hinduja, ar fi moștenită doar de fiica sa, Vinoo. De asemenea, Srichand a împuternicit-o pe fiica sa să îl reprezinte în instanță, deoarece el „nu mai are capacitatea de a da instrucțiuni avocaților”.

Familia Hinduja este, în același timp, una dintre cele mai bogate familii din lume, cu o tradiție de peste o sută de ani în lumea afacerilor din domeniul investițiilor financiare, media și al sănătății.

Conform Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg, averea totală a familiei Hinduja este de 11,2 miliarde de dolari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO