„Războiul” de la Hollywood: UTA renunță la actrița Susan Sarandon din cauza comentariilor pro-palestiniene. Situații similare în industrie

„Războiul” de la Hollywood: UTA renunță la actrița Susan Sarandon din cauza comentariilor pro-palestiniene. Situații similare în industrie

United Talent Agency (UTA) a anunțat că renunță la actrița Susan Sarandon, în urma comentariilor pro-palestiniene făcute la un miting, pe fondul războiului Israel-Hamas.

Actrița Susan Sarandon sancționată pentru comentarii pro-palestiniene FOTO Arhivă

Pe măsură ce tensiunile continuă să crească la Hollywood din cauza războiului Israel-Hamas, United Talent Agency a renunțat la actrița Susan Sarandon, ca urmare a comentariilor făcute de aceasta despre conflict.

Sarandon a fost aspru criticată la începutul lunii pentru remarcile ei, la un miting pro-palestinian ce a avut loc în New York. Actrița, cunoscută pentru rolurile sale din filme precum „Thelma & Louise” și „Dead Man Walking”, a cerut o încetare a focului, potrivit New York Post.

„Există o mulțime de oameni cărora le este frică, cărora le este frică să nu fie evrei în acest moment și gustă din ceea ce înseamnă să fii musulman în această țară”, a spus Sarandon la miting, potrivit sursei citate.

UTA a confirmat, marți, pentru The Times că a renunțat la colaborarea cu actrița. Reprezentanții agenției cu sediul în Beverly Hills au refuzat alte comentarii.

„Când Susan Sarandon a spus că evreii „gustă din ceea ce înseamnă să fii musulman în această țară”, ea a spus că noi, evreii americani, nu merităm să trăim fără hărțuire și agresiune,”, a scris Aviva Klompas, co-fondatorul organizației nonprofit pro-israeliene Boundless Israel pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Decizia agenției de a renunța la Susan Sarandon vine în timp ce industria divertismentului duce o luptă în privința modurilor de răspuns la războiul Israel-Hamas.

Situații similare în industrie

Actrița Melissa Barrera nu mai apare în viitorul film de franciză horror „Scream VII”, după ce a împărtășit declarații pro-palestiniene pe rețelele de socializare, despre care unii au fost de părere că au depășit linia în teritoriu antisemit. Potrivit unei persoane familiarizate cu situația, ea nu era autorizată să comenteze public.

„Gaza este în prezent tratată ca un lagăr de concentrare”, a scris actrița într-o postare pe Instagram, citată de Hollywood Reporter. „Marginalizați de toată lumea, fără adăpost, fără electricitate, fără apă… Oamenii nu au învățat nimic din istoria noastră. Și la fel ca istoriile noastre, oamenii încă urmăresc în tăcere tot ce se întâmplă. ACESTA ESTE GENOCID ȘI CURĂȚARE ETNICĂ”, a fost continuarea postării.

Spyglass, care produce continuarea „Scream”, a declarat pentru Variety că are „toleranță zero pentru antisemitism”.

La Creative Artists Agency din Century City, un agent proeminent, Maha Dakhil, a demisionat din funcția sa de consiliu și s-a retras din rolul ei de co-șef al departamentului de film după ce a fost criticată pentru că a distribuit o postare pe rețelele sociale care acuza Israelul de genocid. Ea și-a șters postarea și, ulterior, și-a cerut scuze. Totuși, din cauza acestui derapaj, scenaristul câștigător al Oscarului, Aaron Sorkin, a ales să treacă la agenția rivală, WME.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB