„Războiul se va termina până la începutul verii”

„Războiul se va termina până la începutul verii”

Șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, spune că Ucraina va înregistra „victorii semnificative”, până la sfârșitul anului și este de părere că războiul se va termina până la începutul verii următoare, relatează CNN .

„Înfrângerea Rusiei este inevitabilă. Nu poate fi oprită, iar ea va duce la distrugerea Rusiei. Vom face progrese semnificative până la sfârșitul anului. Acestea vor fi victorii semnificative. Veți vedea curând”, a spus maiorul-general Kirilo Budanov, marți.

Oficialul ucrainean a spus că speră că victoriile vor include și orașul Herson din sud, ocupat de invadatori, într-o zonă în care Ucraina a făcut progrese semnificative în ultimele săptămâni.

Budanov a spus că „la sfârșitul primăverii, războiul ar trebui să se termine. Până începe vara, totul se va fi terminat”.

Oficialul ucrainean a precizat și că Ucraina intenționează să revină la granițele sale din 1991 – adică eliberarea Crimeei și a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

El a mai spus și că nu crede că Rusia va folosi arma nucleară împotriva Ucrainei.

„O pot face, teoretic, dar asta doar va accelera dezintegrarea Federației Ruse, iar ei știu și înțeleg asta foarte bine. Nu sunt atât de proști pe cât ne-am dori noi să fie”, a adăugat el.

Budanov a mai spus că este de părere că regimul de la Kremlin se concentrează p un singur obiectiv, să nu piardă războiul – „nu mai este o chestiune de a câștiga, ci de a nu pierde”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…