RCS&RDS a reintrodus în grilele sale televiziunea americană Diva. Universal Channel rămâne scoasă din reţelele RCS&RDS

RCS&RDS a reintrodus în grilele sale televiziunea americană Diva. Universal Channel rămâne scoasă din reţelele RCS&RDS

RCS&RDS a reintrodus în grilele sale, sâmbătă, televiziunea americană de filme şi seriale Diva, pe care o scosese din toate reţelele sale în noaptea de Revelion, alături de Universal Channel, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria de telecomunicaţii.

Până la ora difuzării acestei ştiri, nici reprezentanţii RCS&RDS şi nici cei ai Universal Networks International, care deţine televiziunea Diva, nu au făcut un anunţ oficial în acest sens.

Televiziunea Diva a fost reintrodusă atât în grilele de cablu (analogic şi digital, cât şi pe satelit), potrivit comentarilor unor abonaţi ai RCS&RDS postate pe pagina de Facebook a companiei de telecomunicaţii.

Pe de altă parte, televiziunea Universal Channel nu a fost reintrodusă în grilele RCS&RDS.

Diva şi Universal Channel, două televiziuni deţinute de compania americană Universal Networks International, au fost scoase atât din grilele de cablu ale RCS&RDS, cât şi de pe platforma digitală (DTH) Digi a RCS&RDS, chiar în noaptea de Revelion, după cum au declarat pe 1 ianuarie, pentru MEDIAFAX, surse din industria de telecomunicaţii.

RCS&RDS a scos din grilă aceste televiziuni fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

La momentul respectiv, contactaţi de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii companiei americane Universal Networks International, care deţine televiziunile Universal Channel şi Diva, au declarat: "Contractul de distribuţie dintre Universal Networks International şi RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel şi Diva a expirat şi, în pofida discuţiilor de reînnoire a distribuţie, nu s-a ajuns la o înţelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis să scoată televiziunile din grila sa începând cu 31 decembrie. Ne pare rău că abonaţii RCS&RDS vor fi afectaţi de această situaţie".

Reprezentanţii Universal Networks International au precizat atunci că telespectatorii români pot urmări în continuare programele Universal Channel, incluzând serialele "Arcaşul", "Spionul cibernetic", "O familie de poliţişti", "Hawaii 5.0" şi "Doi bărbaţi şi jumătate", pe alte platforme din România, printre care Telekom România şi NextGen.

De asemenea, televiziunea Diva, care difuzează seriale şi sezoane în premieră precum "Hărţuitorii", "Soţia perfectă", "Jurnalele vampirilor", "Cu sânge rece", este în continuare disponibilă şi la Telekom România, UPC România, NextGen şi pe alte platforme.

De asemenea, surse din industria de telecomunicaţii declarau la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, că neprelungirea contractului dintre Universal Networks International (UNI) şi RCS&RDS ar putea avea la bază motive legate de preţul pe abonat solicitat de UNI pentru retransmisia televiziunilor Universal Channel şi Diva în grilele RCS. Un alt motiv ar putea fi tot de natură comercială, respectiv că încă din luna noiembrie 2014 Universal a notificat operatorii de cablu privind trecerea, începând de la 1 ianuarie 2015, de pe satelitul Thor 6, folosit de platforma Digi a RCS, pe satelitul Eutelsat, după cum au precizat pentru MEDIAFAX surse citate.

De altfel, reintroducerea în grilele RCS&RDS doar a televiziunii Diva, nu şi a Universal Channel, ar putea avea aceleaşi raţiuni financiare.

Universal Channel este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International, difuzând filme hollywoodiene şi seriale, precum "Arcaşul", "Doi bărbaţi şi jumătate", Dexter", "Castle" şi "CSI: Miami".

Diva este o televiziune de divertisment pentru femei, care difuzează atât filme, cât şi seriale precum "Soţia perfectă" şi "Anatomia lui Grey".

Universal Networks International, divizia internaţională de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizând conţinut şi branduri de calitate în peste 176 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo şi Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezintă şi televiziunea Movies 24.

NBCUniversal News Group operează şi televiziuniune CNBC şi NBC News la nivel internaţional.

Universal Networks International este parte a NBCUniversal, o divizie Comcast Corporation.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

3 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică