Reacția extrem de violentă a unui bărbat care s-a trezit cu poliția la ușă VIDEO

Reacția extrem de violentă a unui bărbat care s-a trezit cu poliția la ușă VIDEO

Polițiștii sunt puși deseori în situații riscante, fiind nevoiți să se confrunte cu tot felul de personaje imprevizibile, chiar și atunci când nu se așteaptă la situații limită.

Bărbatul din imagine a avut o reacție extrem de violentă la adresa polițistului FOTO: Captură video

Cu siguranță, meseria de polițist este una riscantă și supusă multor provocări. Ne referim în special la polițiștii care fac muncă de teren, care de multe ori sunt supuși multor situații în care este amenințată inclusiv integritatea lor corporală.

Am văzut cu toții la televizor polițiști bătuți , înjurați, scuipați, amenințări grave la adresa familiilor lor, polițiști neprotejați, de multe ori nici măcar de lege.

Au fost situații când chiar sesizări banale ale oamenilor s-au transformat în acte de violență greu de închipuit.

Un astfel de exemplu îl aduce în atenție Sindicatul Europol al polițiștilor, unde o sesizare la 112 pentru un scandal care se producea într-o familie s-a transformat într-un act de violență ieșit din comun.

De multe ori am auzit opinii de genul: „ce mare lucru să intervii la un apel 112” sau „polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează” sau cum ar spune diverși oameni politici, "Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare".

În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o „banală” intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama „scandal în familie”. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel. Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: „Vârstnic pus la pământ de polițiști”, „Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân” și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, este mesajul sindicaliștilor de la Europol.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...