Reacția Simonei Halep după ce a primit suspendarea maximă: „S-a întâmplat numai după ce grupul de experți a aflat identitatea mea”

Reacția Simonei Halep după ce a primit suspendarea maximă: „S-a întâmplat numai după ce grupul de experți a aflat identitatea mea”

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea Tribunalului Sports Resolutions. Astfel, tenismena a reacționat printr-o postare publicată pe Instagram la verdictul Tribunalului.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani. Foto:Getty Images (Arhivă)

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, și de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022.

Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive.

Niciunul dintre ingrediente enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanțe interzise, însă acum știm - și tribunalul a fost de acord- că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până în prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative.

În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus o acuzație ABP numai după ce grupul său a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi dintre trei experți să își schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care au analizat doar parametrii mei sanguini - care s-au menținut timp de peste 10 ani în același interval. Acest grup de experți a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ făcut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat”, a transmis dubla campioană de Grand Slam prin postarea publicată pe Instagram.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei, a prietenilor și a tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzații false și pentru a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la TAS și să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentului în cauză”, se mai arată în mesajul publicat de Simona Halep.

După mai bine de an de la ultima evoluție pe terenul de tenis - eșecul suferit pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open - Simona Halep a primit marți, 12 septembrie, verdictul din partea tribunalului Sports Resolutions Ea a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de acest sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?