Reacții după uciderea regizorului iranian Dariush Mehrjui și a soției sale: „Teribil și brutal" VIDEO

Reacții după uciderea regizorului iranian Dariush Mehrjui și a soției sale: „Teribil și brutal" VIDEO

Unul dintre cei mai apreciați regizori de film din Iran, Dariush Mehrjui, a fost găsit mort alături de soția sa, în locuința lor de lângă capitala Teheran, sâmbătă seara, potrivit BBC News . Actorul și regizorul iranian Houman Seyedi a descris crimele drept „teribile și brutale".

Unul dintre cei mai proeminenți regizori de film din Iran , Dariush Mehrjui, a fost găsit mort alături de soția sa.

Trupurile fără viață ale lui Dariush Mehrjui , în vârstă de 83 de ani și Vahideh Mohammadifar, soția sa, prezentau, potrivit autorităților iraniene, răni prin înjunghiere.

Datele din anchetă arată că Mehrjui o invitase pe fiica sa să vină sâmbătă seară la locuința lor din orașul Karaj, de lângă capitala Teheran, pentru cină.

Când a sosit, fiica a găsit cadavrele părinților săi.

Potrivit presei locale, există patru suspecți în cazul dublei crime

Dariush Mehrjui și soția lui FOTO Profimedia

Soția regizorului, Vahideh Mohammadifar, scenaristă și creatoare de costume, s-ar fi plâns recent că ar fi fost amenințată și că locuința i-a fost spartă.

Printre cei care au reacționat pe rețelele de socializare la sângeroasele crime s-a numărat și Actorul și regizorul iranian Houman Seyedi, care le-a descris ca fiind „teribile și brutale".

Cine a fost Dariush Mehrju

Regizorul Dariush Mehrjui, cunoscut pentru faptul că se inspira din literatură, a fost considerat unul dintre fondatorii noului val cinematografic iranian.

A studiat în SUA și a trăit apoi în Franța timp de cinci ani, a devenit cunoscut la nivel național și internațional cu filmul său din 1969, The Cow (Vaca), care spune povestea obsesiei unui sătean pentru aceast animal.

Hamoun, The Pear Tree și Leila sunt alte câteva filme apreciate semnate de cunoscutul regizor iranian, ultimul, despre o femeie infertilă care își încurajează soțul să se căsătorească pentru a doua oară.

Mișcarea noului val s-a axat în principal pe realism.

Peliculele regiate de Dariush Mehrjui au fost distinse cu numeroase premii, dar, deși filmele sale au fost sărbătorite la festivalurile internaționale deprofil, din cauza cenzurii, unele abia au văzut lumina zilei în Iran.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat