Recensământ 2021: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puţin decât în 2011

Recensământ 2021: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puţin decât în 2011

”Sunt pesimist în ce priveşte evoluţia demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a spus Tudorel Andrei.

În afara ţării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

”Am observat o tendinţă: oraşele reşedinţă de judeţ îşi reduc populaţia şi creşte populaţia din localităţile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei.Oficialul român a mai spus că 46% din populaţie trăieşte în mediul rural.

”600.000 de locuinţe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicaţii, cum se poate întâmpla aşa ceva”, a spus Tudorel Andrei, arată g4media.ro . El a mai spus că 95% din populaţia estimată a ţării a completat chestionarele de recensământ. ”Mai puţin de 5% nu au oferit informaţiile. Aproape 47% din populaţie a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca ţintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”