Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Joe Biden că are ''mâinile însângerate'', din cauza sprijinului acordat Israelului

Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Joe Biden că are ''mâinile însângerate'', din cauza sprijinului acordat Israelului

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat luni pe omologul său american Joe Biden că are ''mâinile pătate cu sânge'' din cauza sprijinului acordat Israelului, în contextul raidurilor israeliene din Fâşia Gaza, relatează AFP şi Reuters. El a criticat în special aprobarea de către administraţia SUA a unei vânzări de arme către Israel.

"Scrieţi istorie cu mâinile pătate cu sânge în acest incident ce constituie un atac grav, disproporţionat asupra Gazei, care duce la martiriul a sute de mii de oameni", a declarat Erdogan după o şedinţă a cabinetului, făcând referire la liderul de la Casa Albă. "M-aţi obligat să spun acest lucru", a adăugat el.

Administraţia Biden a aprobat luni potenţiala vânzare de arme ghidate de mare precizie în valoare de 735 milioane de dolari, potrivit unor surse din Congres citate de Reuters.

"Teritoriile palestiniene sunt victime ale persecuţiilor, suferinţelor şi vărsării de sânge, la fel ca în multe alte regiuni care au pierdut pacea odată cu sfârşitul imperiului otoman. Şi voi susţineţi acest lucru", a mai spus Erdogan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”