Recompensă de sute de mii de euro pentru curierul brazilian care a oprit atacul armat de la școala din Dublin. Cum a acționat

Recompensă de sute de mii de euro pentru curierul brazilian care a oprit atacul armat de la școala din Dublin. Cum a acționat

Livrătorul brazilian, Caio Benicio, trecea cu mașina când a văzut o școlăriță atacată de un bărbat înarmat cu un cuțit. Nu a stat pe gânduri, ci și-a scos casca de motocicletă și s-a năpustit cu ea asupra atacatorului. Acum, el urmează să primească o recompensă consistentă.

Caio Benicio l-a lovit cu casca pe atacator FOTO Twitter/ X

Peste 320.000 de euro au fost strânși pentru un șofer Deliveroo, care a ajutat la oprirea unui atac cu cuțitul, ce a avut loc în fața unei școli primare din Dublin , notează Sky News .

Livrătorul brazilian, pe nume Caio Benicio, a fost desemnat „erou” pentru fapta sa plină de curaj.

Arma curierului: casca de motocicletă

Ataculn cu cuțitul a avut loc joi, imediat după ora 13:30, în capitala Irlandei. Trei copii mici și o lucrătoare de la creșă, despre care se crede că are peste 30 de ani, au fost răniți. O fetiță în vârstă de numai cinci ani și o femeie rămân, în continuare, în stare gravă la spital, a declarat poliția.

Cel care a pus capăt atacului cu cuțitul a fost nimeni altul decât un curier, care trecea prin zonă. Când a văzut că o fetiță este amenințată cu cuțitul, el și-a scos casca de motocicletă și l-a lovit direct în cap pe atacator.

„Când am văzut cuțitul, mi-am oprit motocicleta și am acționat doar din instinct”, a spus el agenției de presă PA.

Bărbatul, tată a doi copii a adăugat: „Nici măcar nu știam că sunt mai mulți copii care au fost răniți în acel moment. Credeam că este doar o fată, dar după aceea am descoperit că sunt mai mulți oameni, mai mulți copii. Urez familiei toate cele bune. Mă rog pentru ea să supraviețuiască.”

Ulterior, au izbucnit revolte în oraș , joi seară, pe care ofițerii le-au pus pe seama unei „facțiuni nebune condusă de ideologia de extremă dreaptă”. Poliția nu a dezvăluit alte detalii despre atacator sau despre motivația acestuia, dar a spus că incidentul nu pare să fie unul terorist.

Oamenii legii au arestat 34 de persoane în urma violențelor, în care au fost incendiate un autobuz, tramvai și vehicule de poliție.

Recompensa pentru brazilian

Dar, într-o aparentă respingere față de comentariile anti-imigranți online, cu ajutorul unor manifestanți, o pagină de strângere de fonduri online numită „Cumpără-i lui Caio Benicio o halbă” a devenit virală.

Aici, s-au strâns peste 320.000 de euro (278.000 de lire sterline) până sâmbătă dimineața.

Au fost făcute peste 30.000 de donații, contribuind la depășirea obiectivului inițial de 200.000 EUR.

Mulți dintre cei care au donat l-au lăudat pe brazilian pentru curajul său.

Un alt apel în sprijinul victimelor a strâns, de asemenea, peste 160.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...