Record de temperatură în Singapore. Cea mai mare valoare termică din ultimii 40 de ani

Record de temperatură în Singapore. Cea mai mare valoare termică din ultimii 40 de ani

Cea mai ridicată temperatură din Singapore , din ultimele patru decenii, a fost înregistrată sâmbătă, după ce un val de căldură s-a instalat în regiuni extinse din Asia de Sud şi Asia de Sud-Est. O valoare similară a mai fost înregistrată în luna aprilie a anului 1983.

Temperatură record, înregistrată în Singapore FOTO Shutterstock

Singapore a înregistrat, sâmbătă, cea mai ridicată temperatură din istoria datelor sale meteorologice, din ultimele decenii. Mai exact, este vorba despre cea mai mare valoare termică din ultimii 40 de ani.

Câte grade Celsius au fost înregistrate

37 de grade Celsius au anunţat meteorologii locali, într-o perioadă în care un val de căldură s-a instalat în regiuni extinse din Asia de Sud şi Asia de Sud-Est, informează AFP.

În aprilie 1983, temperatura din Singapore a atins aceeaşi valoare, a precizat Agenţia naţională de mediu pe contul său de Facebook.

Actualele condiţii calde şi uscate ar trebui să continue şi mâine. Averse de scurtă durată sunt aşteptate săptămâna viitoare şi ele ar putea contribui la moderarea temperaturilor ridicate, au adăugat reprezentanţii agenţiei.

Săptămâna trecută, Vietnamul a înregistrat, la rândul său, o temperatură record , de 44,1 grade Celsius.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, schimbările climatice exacerbează condiţiile meteorologice nefavorabile. ONU a avertizat că fiecare creştere a temperaturilor ar putea avea drept consecinţă o intensificare a unor riscuri multiple şi simultane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria