Record mondial pentru un diamant în formă de inimă la o licitație la Geneva

Record mondial pentru un diamant în formă de inimă la o licitație la Geneva

Cel mai mare diamant "perfect" tăiat în formă de inimă a fost vândut miercuri seară la o licitație la Geneva cu suma de 15 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei Christie's citată de AFP.

Lotul tradițional al lunii mai al celebrei case de licitații care scoate la vânzare bijuterii de lux cuprinde un colier cu perle de cultură la care este montat un diamant de 92 de carate.

El a fost vândut cu 14,99 milioane de dolari, comision inclus (aproximativ 13,45 milioane de euro).

"Este un record mondial" pentru un diamant tăiat în formă de inimă a declarat AFP Alexandra Kindermann, purtătoarea de cuvânt a casei de licitații Christie's.

Acest diamant alb (de culoare D, cel mai mare grad posibil pentru un diamant), fără nicio impuritate supranumit "Legenda" era estimat de experți la între 14 și 20 de milioane de dolari.

El poartă semnătura firmei Boehmer et Bassenge, nou venită în cercul exclusivist al marilor bijutieri, care și-a luat numele de la celebrii bijutieri ai casei regale a Franței din secolul al XVIII-lea.

Acești bijutieri au creat celebrul "Colier al Reginei" realizat din aproape 650 de diamante și având 2.800 de carate a cărui afacere celebră de escrocherie a zdruncinat monarhia lui Ludovic al XVI-lea.

Precedentul record pentru un diamant în formă de inimă datează din 2011. Un diamant de 56,15 de carate a fost vândut atunci cu 10,9 milioane de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…