Record pentru un tablou de Basquiat, vândut la licitație cu 110,5 milioane de dolari

Record pentru un tablou de Basquiat, vândut la licitație cu 110,5 milioane de dolari

Un tablou din seria 'Untitled' al lui Jean-Michel Basquiat a fost vândut joi cu 110,5 milioane de dolari, un record pentru pictorul newyorkez, la licitația organizată de Sotheby's la New York, relatează AFP.

Tabloul 'Untitled' (1,83 m sur 1,73 m) din 1982 care reprezintă un craniu negru din profil pe un fond albastru a fost adjudecat după zece minute de ofertare.

Precedentul său record data din 2016. Un alt tablou al său din seria 'Untitled' de dimensiuni mari (2,38 m sur 5m) a atins atunci suma de 57,2 de milioane de dolari la o licitație organizată de Christie's.

Joi, prețul de pornire a licitației a fost fixat la 57 de milioane de dolari, aproape un record pentru un pictor care s-a făcut cunoscut sub pseudonimul SAMO realizând graffiti pe zidurile din New York.

Vânzarea a fost tranșată rapid între un cumpărător prezent în sală și un altul care a urmărit tranzacția prin telefon.

Primul a oferit 97 de milioane de dolari, cedând ulterior în fața celui de-al doilea care a oferit 98 de milioane, la care a fost adăugat comisionul.

Bătaia finală de ciocan a licitației a fost salutată cu ovații de publicul din sală și cu fluierături admirative.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...