Rectorul Universității "Petre Andrei" din Iași, reținut pentru 24 de ore

Rectorul Universității "Petre Andrei" din Iași, reținut pentru 24 de ore

Rectorul Universității "Petre Andrei" din Iași, Sorin Bocancea, a fost reținut joi seara pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA au efectuat mai multe percheziții în incinta instituției de învățământ.

Sorin Bocancea este acuzat de procurorii anticorupție de "favorizarea infractorului" și "fals în înscrisuri oficiale". Alte două persoane care au fost reținute pentru 24 de ore sunt fratele rectorului, Cristian Bocancea, decan al Facultății de Drept, și fostul cadru didactic Mark Bucuci.

Procurorii anticorupție au adus la audieri și casiera Universității "Petre Andrei" din Iași. Reținerile au fost făcute după ce în cursul zilei de joi au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și la Universitatea "Petre Andrei" din Iași. Descinderile oamenilor legii survin ca urmare a reținerii, în urmă cu două zile, a prodecanului Facultății de Drept, Florin Dan Drugă, profesor la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, și avocat în Baroul Iași. El este acuzat de DNA de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2015 — 3 iunie 2016, Dan Florin Druga, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student suma de 18.900 lei. În schimbul banilor, studentul urma să fie înscris în anul al treilea de studiu, deși nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori, nu s-a prezentat la cursuri și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în regulamentul UPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski